Akire érdemes lesz figyelni: Isaac Redman (Steelers)

A Pittsburgh Steelers irányítója Ben Roethlisberger korábban elárulta, hogy Bruce Arians távozásával és Todd Haley érkezésével meg fog változni a csapat támadójátéka. Haley a futásközpontú támadósort részesíti előnyben és ezt akarja meghonosítani a Steelers-nél is. Nem lesz egyszerű feladat a csapat első számú running backje Rashard Mendenhall nélkül. A következő szezonban Isaac Redman több játéklehetőséghez juthat mint az eddigi pályafutása során összesen.

Redman három éve szerepel az NFL-ben és mindvégig a Steelers játékosa volt. Az első évében mindössze 1 mérkőzésen léphetett pályára de nem kapott futókísérletet. Második évében már mind a 16 alapszakasz mérkőzésen szerepelt. 52 futókísérletéből 247 futott yardot, 72 elkapott yardot és 2 elkapott touchdownt szerzett. A tavalyi szezonban 110 futókísérletéből 479 futott yardot, 3 futott TD-t és 78 elkapott yardot szerzett. Ezeket a statisztikákat Mendenhall tartalékjaként érte el és most teljes erővel készül a kezdő posztra.

"Készen állok a kezdésre. Remélem mindenkit meg fogok lepni." - nyilatkozta Redman.

Azért a Steelers szurkolóinak nem kell egy futó csapattól tartania. Big Ben nem felejtett el játszani és még mindig veszélyes elkapói vannak. Haley mindenképpen olyan támadóstratégiát fog kitalálni amelyben elegendő szerephez jut a passzjáték is. Viszont ha a Redman-féle futójáték nem fog működni akkor azzal kihúzhatják a Haley séma igazi méregfogát. Redman készen áll és a csapatnál bíznak is benne. Hogy miért? Megfelelő produkciót nyújtott a tavalyi playoffban a Broncos ellen és úgy vélik, hogy az idei offseason pittsburgh-i drámái már a feledés homályába vesznek a szezon kezdetére.

Akire érdemes lesz figyelni sorozat

(nfl.com)