Egyenletes teljesítményt igér Ryan Kerrigan

A Washington Redskins linebackere, Ryan Kerrigan egyenletes teljesítményt ígér a következő szezonban. A tavalyi újonc játékos nagyon jól kezdte a profi pályafutását. Mind a 16 alapszakasz mérkőzésen kezdőként lépett pályára és a Redskins összes, 1056 defensive snapjénél a pályán volt. 63 tacklet, 7.5 sacket, 1 interceptiont és 4 kierőszakolt fumblet szerzett. 14 alkalommal érte el az irányítót amivel csapatának legeredményesebb játékosa volt. Nem volt egyszerű dolga hiszen a Purdue Egyetemen még 4-3-as szisztémában defensive end-et játszott amiről át kellett állnia a Redskins által használt 3-4-es rendszerre amiben külső linebackerként számítottak rá.

"Sokkal kiegyensúlyozottabbnak kell lennem. Sok játékban úgy éreztem, hogy nagyon jól játszottam viszont sok play-nél lehettem volna produktívabb, amilyennek lennem kellett volna. Kiegyensúlyozottság minden héten." - nyilatkozta Ryan Kerrigan.

Az újonc 7.5 sackjéből, 4.5-et négy mérkőzésen szerzett mielőtt átkerült középső linebacker pozícióba. A pálya közepén csak 1 sacket szerzett, de az egész éves teljesítményével csapattársai is elégedettek voltak.

"Ez a gyerek nagyon jó. Ha továbbra is a játékra fókuszál akkor nagyon jó csapatrészt alkothatunk." - nyilatkozta a Redskins másik linebackere Brian Orakpo.

(nfl.com)