Akire érdemes lesz figyelni: Sean Smith (Dolphins)

A 2009-es Draft első két körében a Miami Dolphins csapata két cornerback-et választott. Az első körben Vontae Davis-t (25. helyen) míg a másodikban Sean Smith-t (61. helyen). A két cornerback azóta a Dolphins secodary alapembereinek számít. Davis és Smith azonnal kezdők lettek Miamiban. Első évükben Davis szerezte a csapat legtöbb interceptionjét (4-et) és Smith védekezte le a legtöbb passzt, szám szerint 12-öt.

2010-ben egy lépést hátralépett és bekövetkezett a visszaesés. A szezon első felét Jason Allen tartalékjaként töltötte. Smith szerezte (holtversenyben 5-öt) a legtöbb elejtett interceptiont. Igaz, hogy a szezon elején csak tartalék volt, de így is több tacklet szerzett mint újonc évében és megszerezte karrierjének első interceptionét is. Az év végén beválasztották a szezon legjobb 10 cornerbackje közé.

A tavalyi szezonban mind a 16 alapszakasz mérkőzésen kezdőként lépett pályára és a defensive snapek 97%-nál a pályán volt. 62 tacklet és 2 interceptiont szerzett. A következő szezonban lép újonc szerződésének legfontosabb, azaz utolsó évébe. 191 centiméteres magasságával fel tudja venni a versenyt a legmagasabb elkapókkal is. A Dolphins edzői elégedettek voltak vele az eddigi felkészüléseken és Smith szerezte a felkészülések során a legtöbb interceptiont. A defensive koordinátor, Kevin Coyle valószínűleg szoros emberfogóként fogja használni a következő szezonban. Ha ugyanolyan fejlődik tovább ahogyan eddig és a felkészüléseken mutatott teljesítményt meg tudja ismételni akkor is amikor az igazán számít, akkor a következő szezonban egy igen keresett szabadügynök lehet. Feltéve ha nem akar Miamiban maradni.

Akire érdemes lesz figyelni sorozat

(nfl.com)