Akire érdemes lesz figyelni: Rashad Jennings (Jaguars)

A Jacksonville Jaguars még mindig nem tudja, hogy a háromszoros Pro Bowl-er running back, Maurice Jones-Drew megjelenik-e az edzőtáborban. A tavalyi szezon legtöbb futókísérletét és futott yardját szerző játékosnak nem tetszik, hogy már csak két év és 9.5 millió dollár van hátra a 2009-ben aláírt 31.35 millió dolláros szerződéséből. Tiltakozásként kihagyta a csapat eddigi offseason programjait.

A miniedzőtábor kihagyásáért 60 ezer dollár büntetést kap és elesett az 50 ezer dolláros edzésbónuszától is. A tavalyi évben az összes támadójáték 70.1%-át, míg a futások 81.5%-át a futó hajtotta végre. Jones-Drew nyugodtan követelődzhet hiszen nem túl erős a Jaguars running back sora. Egyedül Rashad Jennings jelenthet veszélyt rá. A Jaguars general managere, Gene Smith szintén Jennings-ben látja a potenciális helyettest.

Rashad Jennings a Liberty-re járt és a 2009-es Draft hetedik körében választotta ki a Jaguars. Újonc évében 202 futott yardot, 1 futott touchdownt és 101 elkapott yardot szerzett. A második évében 459 futott yardot, 4 futott TD-t és 223 elkapott yardot szerzett. A tavalyi szezont sérültlistán töltötte ínszalagsérülés miatt. Eddigi pályafutása alatt 123 futókísérletből 661 yardot (átlagosan 5.4 yard futásonként), 5 futott TD-t és 42 elkapásból 324 yardot szerzett.

Még jobbá teszi Jennings mutatóit, hogy a támadójátékoknak kevesebb mint 25%-át töltötte pályán. A 2009-es és 2010-es szezonban, a 2.106 támadójátékból csak 492 alkalommal volt pályán. Amennyiben Jones-Drew játszani fog a következő szezonban (és biztosan fog) a Jaguarsnak nem kell majd túlterhelnie a futót. Nyugodtak lehetnek, hogy Jennings ott van mögötte. Most lép szerződésének utolsó évébe és az új vezetőedző, Mike Mularkey általi új támadórendszer egyik nagy erőssége lehet a következő szezonban.

Akire érdemes lesz figyelni sorozat

(nfl.com, Fotó: Mike Ehrmann/Getty Images North America)