Max Unger hosszabbított a Seahawks-al

Szerdán a Seattle Seahawks több évvel hosszabbított a center Max Unger-el. Unger az Oregonra járt és a 2009-es Draft második körében választotta ki a Seahawks. Újonc évében mind a 16 alapszakasz mérkőzésen kezdőként lépett pályára de akkor még főleg right guard poszton szerepelt. A szezon végén viszont már centerként is számítottak rá. A 2010-es szezonnak kezdő right guardként vágott neki, de lábujjsérülést szenvedett és sérültlistára került. Visszatérését követően már centerként számoltak vele és tavaly csak egy, a Cleveland Browns elleni mérkőzésről hiányzott.

"Nagyon örülök ennek az új szerződésnek. Egy tehetséges és fiatal sorunk van ami több alkalommal már bizonyított a tavalyi évben és erre építhetünk a jövőben is. Ez mindkét fél számára jó alku és nem is lehetnék boldogabb Seattleben." - nyilatkozta Max Unger.

A szerződés semmilyen részletét sem hozták nyilvánosságra. A korábbi újonc szerződésének utolsó évébe lép és ennek értelmében 565.000 dolláros alapfizetés illeti meg. A négyéves újonc szerződése összesen 3.214 millióról szólt. Arról sincs hír, hogy az új szerződés a korábbi lejárta után lép életbe vagy felülírja azt és már a következő szezonban is érvényben lesz.

A Seahawksnál a szerződéseket tekintve elsőbbséget élvezett Chris Clemons és Max Unger megtartása. A csapat general managere, John Schneider az egyik legfontosabb feladatának tekintette, hogy a két játékos jövőre is a Seahawks mezében szerepeljen. Mindenképpen be akarta fejezni a tárgyalásokat az edzőtábor kezdete előtt és ez sikerült is neki.

(nfl.com, Fotó: yeedubin.com, blog.oregonlive.com)