BREAKING: Pete Carroll-t felmentették a Seahawks vezetőedzői posztjáról

Pont tegnap írtam egy posztot miszerint Pete Carroll még nem gondolkodik a távozáson és idén vissza akar térni a 15. szezonjára a Seattle Seahawks csapatához. Nem sokkal ezelőtt bejelentették, hogy felmentették a vezetőedzői posztról de nem távozik mert tanácsadóként továbbra is a csapat alkalmazásában marad.

A jelenleg 72 éves Carroll 2010-ben érkezett Seattlebe és 14 éven keresztül volt a csapat vezetőedzője. Az NFL-ben ez volt a harmadik csapata volt amelynél vezetőedzőként tevékenykedett. Egy szezonon keresztül volt a New York Jets, majd három szezonon keresztül a New England Patriots vezetőedzője a 90-es években.

Egyértelmően a Seahawks-nál töltött időszaka volt pályafutása legsikeresebb korszaka. Korábban 33-31-es alapszakasz és 1-2-es playoff mérleggel rendelkezett.

A Seahawksnál rögtön az első szezonjában, ugyan negatív mérleggel de playoff résztvevő lett. Összesen 10 alkalommal jutott be a rájátszásba, kétszer a Super Bowlba amelyből egyet meg is nyert. 137-89-1-es alapszakasz, 10-9-es playoff mérleggel távozik. A csapat legsikeresebb vezetőedzőjeként ül át a tanácsadói székbe.

madden23.jpg

Fotó: wholehogssports.com