Weeden első meccsén nyert a Browns

A tegnapi előszezon mérkőzésen bemutatkozott Brandon Weeden, a Cleveland Browns új kezdő irányítója. A Browns 19-17-re megnyerte a Detroit Lions elleni első előszezon mérkőzését. Első mérkőzése jobban is sikerülhetett volna, hiszen 9 passzából mindössze 3 volt sikeres. 62 passzolt yardot és 1 interceptiont szerzett. A Draft harmadik helyén kiválasztott running back, Trent Richardson bemutatkozására a játékos térdsérülése miatt nem került sor.

A Browns vezetőedzője, Pat Shurmur a héten nyilvánosságra hozta, hogy Weeden-t favorizálja Colt McCoy-al szemben. A tegnapi napon McCoy is játéklehetőséghez jutott és meg is hálálta a bizalmat, hiszen 8 passzából 6 volt sikeres amivel 88 passzolt yardot szerzett. A két Browns irányító közti legnagyobb különbséget a QB rating mutatja meg. McCoy mutatója 110.4, míg Weeden-é csak 19.0 volt. A Lions oldaláról két játékost is érdemes kiemelni. A második profi szezonját kezdő running back, Joique Bell-t és harmadik évét kezdő (szintén RB) Keiland Williams-t. Bell 16 futókísérletből 89 yardot szerzett ami átlagosan (nagyon jónak mondható) 5.5 yardot jelent. Williams 9 futókísérletéből 71 yardot és 1 TD szerzett. Williams elérte a kimagaslónak számító 7.8 yardos átlagot.

Az első negyedben a Detroit Lions szerzett vezetést Keiland Williams 5 yardos touchdown futásával. A második negyedben a Browns Phil Dawson mezőnygóljával megszerezte idei első pontjait. Erre még a második negyedben válaszolt a Lions és Stefan Logan 3 yardos elkapásával megszerezték a második TD-jüket. 14-3-as Lions vezetéssel mentek félidőre a csapatok. A harmadik negyedben Brad Smelley TD-t szerzett Seneca Wallace 12 yardos passzából. A negyedik negyed elején a Lions Derek Dimke jóvoltából megszerezte az első mezőnygólját. Ezt követően a Browns újabb TD szerzett amivel 16-17 lett a mérkőzés állása. Egy pont helyett megpróbálták átvenni a vezetést, azonban a kétpontos futásukat megállította a Lions. A mérkőzésen még egy mezőnygólt értékesített a Browns amivel megnyerte a mérkőzést.

Lions - Browns 17-19 (7-0; 7-3; 0-7; 3-9)

Legtöbb passzolt yard: Thaddeus Lewis, 90 yard (Browns)

Legtöbb futott yard: Joique Bell, 89 yard (Lions)

Legtöbb elkapott yard: Jordan Cameron, 58 yard (Browns)

(nfl.com, Fotó: John Kuntz, The Plain Dealer)