A Seahawks elküldte Terrell Owens-t

A Seattle Seahawks elküldte a veterán wide receiver Terrell Owens-t, amivel valószínűleg véget is ért a játékos pályafutása. A jövőbeli Hall of Fame elkapó a 75-ös keretszűkítés áldozata lett. Owens a tavalyi offseasonban már egyszer visszavonult, de nem bírta elviselni a nyugdíjas életmódot és megpróbált visszatérni. Pete Carroll vezetőedző lehetőséget adott neki, de ez nem volt jó választás. Egy új rendszert kellett volna elsajátítani és ez nem is sikerült neki. Az edzéseken és az előszezonban is simán kikapott veterán csapattársától Braylon Edwards-tól. Egész évben elkeseredetten próbált magának új csapatot találni és a mostani elküldése a pályafutása végét jelenti, ami nem biztos, hogy nagy bajt jelent. Ilyen pályafutást követően nem lenne jó senki számára, ha az egész szezonban csak a padról figyelné a csapattársak játékát. Az viszont biztos, hogy nem most hallottunk róla utoljára, hiszen (fogadni lehet rá) 5 év múlva jelenése lesz egy ceremónián az Ohio-i Cantonban városában.

Terrell Owens eredményei alapján Jerry Rice mögött a második helyen áll az NFL ranglistáján az elkapott yardok számát tekintve (15.943 yard). A 15 év alatt összesen 1078 elkapása volt, így könnyen kiszámítható, hogy egy elkapással átlag 14.8 yardot szerzett. Ez kimagasló statisztika hiszen leegyszerűsítve minden egykapása 1st down-t ér matematikailag. A megszerzett yardok mellett 153 TD-t szerzett karrierje során (ebben a kategoriában is ki más mint Jerry Rice vezet 208-al). És egy további hihetetlen statisztika, 15 év alatt csak 11 fumble-je volt, azaz kevesebb mint évente egy. Kimondható, hogy ha megszerezte a lebdát akkor biztos helyen volt nála.

Pályafutása során hat csapatban játszott a jelenleg 37 éves Owens. Sorrendben San Francisco 49ers-ben (8 évig), Philadelphia Eaglesben (2 évig), Dallas Cowboys (3 évig), Buffalo Bills (1 évig) és Cincinnati Bengals (1 évig) és idén a Seattle Seahawks. Érdekesség, hogy kerrierjének első öt évében a 49ers-nél a nagy elődjével Jerry Rice-al játszott együtt.

(nfl.com, Fotó: wegotthiscovered.com)