Mi lesz a Giants védelmével?

Talán még a tavalyinál is rosszabb a helyzet a sérülések terén, így komoly problémák lehetnek a szezon során. Elsősorban a védelemben aggasztó a helyzet. A legerősebb csapatrészünk egyértelműen a defensive line. Még a cserék között is található olyan játékos, aki máshol simán kezdő lenne. Ilyen például Osi Umenyiora. A tegnapi napon azonban sem ő, sem a másik három defensivel end (JPP, Tuck, Tracy) nem edzett. Sérülésük nem komoly, így biztosan ott lesznek a nyitányon. Chris Canty PUP listára került, ami azt jelenti, hogy a hetedik hétig nem bevethető, Shaun Rogers-t pedig továbbra is vizsgálják és keresik a lehetőséget, hogy a korábbi hírekkel ellentétben mégis bevethető legyen. A legjobban Marvin Austin helyzete keserít el. Két éve nem lépett pályára, korábban pedig első körös játékosnak jósolták. Utolsó egyetemi évében eltiltás, tavaly pedig sérülés miatt kellett az oldalvonal mellett maradnia. Most a hátával szenved és a jelentések alapján ő is IR-n köthet ki. Ez véleményem szerint focis karrierje végét jelentené. 3 év kihagyás végzetes lenne.

A linebacker sorban sem teljesen okés minden. Két kezdő LB is sérüléssel bajlódik. Michael Boley helyzete semmiképp sem jó, néhány hete nem tud már edzeni, így valószínűleg nem láthatjuk majd a Cowboys ellen sem. Szerencsénkre legyen mondva, hogy Keith Rivers remekül kezdte a szezont és készen áll a kezdő szerepre. Mathias Kiwanuka legutóbb szenvedett ágyéksérülést, de talán holnap is játszhat már. Szerencsénk, hogy a tavalyi év során számos ígéretesnek tűnő fiatalt sikerült megszereznünk, akik készen állnak a bizonyításra. Ugyanakkor Boley és Kiwi játékára is nagy szükség van, hiszen az igyekezet nem pótolja a rutint...Azt se feledjük, hogy ezek a játékosok leginkább a draft hátsó köreiből, vagy drafton kívül érkeztek (Jones 6. kör, Williams szintén, Herzlich és Paysinger UDFA igaz előbbi betegsége előtt első körös lehetett volna).

Sajnos a secondary-t sem kerülték el a sérülések. Terrell Thomas ugyan sokkal rosszabbul is járhatott volna, de így is kell még néhány hét hogy bekapcsolódjon a munkába. Igaz akár IR-re is kerülhet... Prince Amukamara eddig szinte mindig sérüléssel bajlódott bemutatkozása óta, a Bears ellen beszedett bokaficam után valószínűleg a harmadik héten térhet vissza. Tyler Sash szintén nem edzett tegnap, igaz ő az első 4 héten nem is játszhat, de holnap nagy szükség lenne rá...

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog