Cruz gyenge estéje

Nem a legjobb meccsét produkálta Victor Cruz a Cowboys ellen, ebben megegyezhetünk. Volt 3 csúnya dropja. Két büntetést is összehozott, most azonban egy másik játékra hívnám fel a figyelmet, ahol elkapónk blokkolásból nyújtott elégtelent.

Találtam egy írást az egyik meccsvégi play-ről és ezt megosztanám Veletek is. 3:51 volt hátra a mérkőzésből és Kevin Gilbride egy tökéletes play-t hívott...volna. A játék egy screen passz volt Domenik Hixon felé. Jól használva remekül lehet haladni, ehhez szükség van az elkapó fizikai képességeire (gyorsaság, dinamizmus, védők lerázása) illetve a jó blokkokra. A Dallas nagy nyomást helyezett Manningre és 6 embert küldött blitzre (ők bekarikázva).

Az offensive line be is engedte a blitzet, Eli pedig rögtön passzolt is Hixonnak. Tökéletesen elő volt készítve a játék. Bennett 85-ös mezben indult blokkolni a cornerbacket, míg Cruznak Sean Lee jutott.

Cruz azonban nem Lee blokkolására készült, odébb is lépett és elfordította vállait ezzel is utat nyitva a linebackernek. Ugyan a képen nem látszik, de Gerald Sensabaugh is pályán volt a safety pozíciójában. Elkapónk azt hihette, hogy elengedheti Lee-t maga mellett, mivel Hixon ekkor már előttük fog járni. Lee ezzel elvétené a tackle-t, ő pedig indulhatna Sensabaugh felé. Az átadás azonban kissé magas lett, ami lelassította a játékot.

Lee ezzel kiváló pozícióba került, hogy szerelje Hixont, Cruz pedig senkit nem blokkolt. Ugyanakkor egy tökéletes passz után is kiváló esélye lett volna a tackle-re a dallas-i linebackernek.

Borzalmas teljesítmény volt ez Cruztól, hiszen hiába gondolta jól, hogy Sensabaugh blokkolásával akár TD-t is érhetett volna a játék, Lee-t őrizetlenül hagyta. Legalább megpróbálhatta volna lelassítani az LB-t, ezzel is időt nyerve Hixonnak. Számos kritika érte itt is és más területen is Cruzt, ugyanakkor egyáltalán nem ellene szeretnék beszélni. Mindössze rossz napja volt és ennyi. Az egész csapat rossz edzéseket produkált a mérkőzés előtt, nem csoda ez a teljesítmény. Tavaly is gyengébben kezdte az elkapó (és az egész csapat) a szezont, aztán egy pillanat alatt belejött a játékba. Azt se feledjük, hogy szerződése is lejár, remélhetőleg minél előbb új kontraktust kap, ezzel is elősegítve irányába a töretlen bizalmat.

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu

Listafotó: Al Bello/Getty Images