Nagyító alatt a Seattle Seahawks

Alaposan megnehezítette a csapatunk a saját dolgát, hiszen az 1-3-as mérleg némi odafigyeléssel 3-1 is lehetne, így meglepetésgyőzelmekre lesz ahhoz szükség, hogy ne tartson nagyon csúnya irányba a szezon. Vajon mennyi esélyünk van a Seattle Seahawks otthonában?

Megmentette a pályafutását a nyugati parton Geno Smith, idén nagy mennyiségben termeli a yardokat, a csapatunkra pedig még mindig dühös, amiért nem őt játszattuk Eli Manning ellenében. 4 INT-t is dobott már idén, a nagy nyomás pedig képes szétzilálni a játékát, de összességében félő, hogy megoldja a védelmünket, hiszen jó formában van.

Aggasztó a futójáték eredményessége, eddig 8 alkalommal értek az end zone-ba a Seahawks játékosai és nagyon nem fekszik a védelmünknek a Kenneth Walker féle stílus. Komoly munkára lesz szükség az edge rushereinktől a szélek lezárásában, különben nagy napja lehet a futónak. Zach Charbonnet a másik sokat foglalkoztatott RB, neki egyelőre elmarad a 4 yardtól a futásonkénti átlaga. Támadni kell a LoS-t, különben nehéz dolga lesz a defense-nek.

A klasszis elkapókból sincs hiány, D.K. Metcalf az egyik legjobb WR idén a ligában. Tavaly 34 yardon tartotta őt Deonte Banks, de a cornerbackünk idei formáját látva dörzsölhetik a tenyerüket az elkapó franchise ligás tulajai. Mellette jó célpontot szolgáltat Tyler Lockett és Jaxon Smith-Njigba, így óriási szükségünk lenne az Adoree’ Jackson-Andru Phillips páros felépülésére. A tight end Noah Fant is előszeretettel várja a labdákat, ráadásul múlt héten már elővették az újonc AJ Barnert is.

Alaposan megváltozott a tavalyi évhez képest a támadófal, amelyből még mindig hiányzik Abraham Lucas. Így Charles Cross és Stone Forsyth a két tackle, akik közül utóbbi a verhetőbb. Eddig 20 nyomást és 2 sacket engedett, tehát kelleni fog a bal oldalra felálló edge rushereinktől a jó játék. Anthony Bradford és Laken Tomlinson a két guard, a meccsfelvételeken pedig inkább utóbbi tűnt verhetőbbnek. A snapeket Connor Williams adja.

Rotációt alkalmaz a védőfalban a Seahawks, ahol két régi ismerőssel is találkozhatunk. Tavaly adtuk el a nyugati partra Leonard Williams-t, aki sérülés miatt kihagyta a Lions elleni összecsapást, de visszatérőben van. Johnathan Hankins a másik korábbi játékosunk, de Jarran Reed a legveszélyesebb DT ebben a keretben. Az utánpótlás biztosítására is gondoltak Seattle-ben, így az idei drafton megszerezték Byron Murphy-t, de őt valószínűleg nélkülözniük kell majd. A széleken leginkább Derrick Hall és Boye Mafe tudja terrorizálni az irányítókat, előbbi négy, utóbbi pedig három sacket szerzett már idén. Rajtuk kívül komoly snapszámra számíthat Dre’Mont Jones is.

Tyrel Dodson a linebacker sor vezére, az eddigi 250 snapből 244-t a pályán töltött, a játékszituációtól függően pedig Tyrice Knightot és Jerome Bakert alkalmazzák mellette.

A secondary-ben már a múlté a Legion of Boom, azonban az elmúlt években így is számos jó játékossal gazdagodott a Seattle és a hazardírozás is bejött nekik. Az utóbbi alatt Tariq Woolenre gondolok, hiszen páratlan fizikai képességekkel érkezett meg 2022-ben a ligába, azonban az egyetemen még számos probléma akadt a teljesítményével. Ezeket hamar letudta, hiszen 6 INT-t gyűjtött össze újoncként és azóta is a csapata meghatározó játékosa. Tavaly Devon Witherspoon lett az első körös választott és ugyan neki eddig „csak” egy interceptionje van, de azt pont Daniel Jones ellen szerezte, ráadásul touchdownra is tudta váltani. Tre Brown a harmadik játékos a poszton.

A safety-k közé Jacksonville-ből érkezett Rayshawn Jenkins és eddig ő az egyedüli a védelemben, aki mindegyik snapnél a pályán volt. Akár továbbra is a mi játékosunk lehetne Julian Love, de ezen a poszton nem szokásunk szerződést hosszabbítani…

A kicker Jason Myers eddig kétszer hibázott idén, de ezek 50, illetve 60 yard feletti próbálkozások voltak, ez pedig megbocsátható. A punter Michael Dickson közel 50 yardos puntokat rúg átlagban, ami kiemelkedő. A visszahordásokért Dee Williams és Laviska Shenault felel.

Az offseasonben új vezetőedzője lett a Seahawks-nak, Mike MacDonaldot nevezték ki head coach-nak és érdekesség, hogy sokáig az offensive coordinatorunk, Mike Kafka is versenyben volt. Ryan Grubb felel a támadókért, Aden Durde a védőkért, Jay Harbaugh pedig a special team coordinator.

Sokkal jobban kezdett a vasárnapi ellenfelünk, ráadásul a sérülések sem nekünk kedveznek, hiszen könnyen lehet, hogy nélkülöznünk kell Malik Nabers-t és Devin Singletary-t. Egyelőre nem sok információval rendelkezünk a Tyrone Tracy-Eric Gray párosról, de meglepő lenne, ha ők indítanák újra a futójátékot. A sérülések miatt elképzelhetőnek tartom, hogy Dante Millert és Isaiah Hodgins-t aktiváljuk a gyakorlócsapatból. Komolyabb szerepet kaphat Jalin Hyatt, de én nem lepődnék meg, ha ebben az esetben Hodgins lenne a hatékonyabb játékos…

Úgy érzem, hogy csak akkor lehet esélyünk, ha a Browns elleni nyomást tudja bemutatni a védelmünk, hiszen bombaformában van Geno Smith, viszont ennek ellenére indokolatlan hibákra képes és ha felbosszantjuk a mérkőzés elején, az negatívan befolyásolhatja a teljesítményét. Összességében azonban túl sok célpontja van, ráadásul Kennett Walker szélső futásaiban is van fantázia, így meglepődnék, ha 24-25 pont alatt tudná tartani őket a defense. Sajnos a támadóinkban jelenleg nincs ennyi és az sem érne váratlanul, ha ezen a mérkőzésen következne be a rövid passzokra épülő stratégia szétesése.

Forrás:

New York Giants Hungarian Blog

giantsfootball.blog.hu