Győzelem, végre idegenben is!

A Seahawks az utóbbi jónéhány évben ritkán nyert idegenben, főleg nem NFC Westes csapat ellen. Most ez sikerült. OK egy gyenge Panthers volt az ellenfél, de W az W. Nem játszott most sem jól Russell Wilson, jobb volt mint az eddigi meccseken, de azért ez még nem egy NFL kezdő szint. Voltak pontatlan passzai, pl az első interception, de röbb szép passza is volt. Valamint volt már hosszú passza is, ami pontos volt, egy 50yard körüli Tatenek, de azt visszafújták holding miatt.

Ha már holding. Hihetetlen, hogy a két OT mennyi büntetést szed össze. Giacomini és Okung minden meccsen hozza 2-3 holding/false start kombót, ami nagyon idegesítő. Szerencsére a játékukkal annyira nagy baj nincs. Okung levesz szinte minden nagyobb nevű pass rushert és futásblokkban sem rossz. A futásblokk amúgy nekem annyira nem jön be. OK, hogy Lynch futotta a ligában a 2.legtöbb yardot, de ez főleg azért van mert 2-3 plusz yardot tud hozni ütközés után. Marshawn Lynch All-Pro formában játszik! Az elkapókkal sincs gond. Rice idén hiba nélkül játszik és Tate is elkap mindent ami felé megy, és már Baldwin megmutatta miért volt tavaly az egyik legjobb rookie WR a ligában.

A védelemmel továbbra sincs panasz. Jelenleg az NFL legjobbja, hiszen a Seahaws D# engedte a legkevesebb yardot. Bruce Irvin szenzációs pass rusher. Ami nekem nagyon örömteli h nemcsak a sebességéből él, a 4.5 sackje nem emiatt van, hanem az erejének, technikájának is köszönhető. Clemons továbbra is jó. Valamint Mebane. Brandon Mebane szerintem eddigi legjobb évét produkálja. Futás ellen és pass rushban is nagyon jó! A LB sorból a Panthers ellen most Bobby Wagner emelkedett ki. Nagyon szépen fejlődik ő is. Sherman és Browner pro-bowler formában nyomja továbbra is. A liga egyik legjobb CB-dúója ez. Egy szó mint száz, ez a defense nagyon jó, és szerethető.

Newtonnak többször futnia kellett az életéért. A meccs végét Irvin sack jelentette, amikoris kiütötte Newton kezéből a labdát amit Branch szedte össze. Williamst és Stewartot is lenullázta a Seahawks, a goal-line defense is jó volt.

Jövő héten jön a legtöbb yardot összehozó Pats offense, remek meccs lesz ez Seattleben.

bejegyzesseahawksbanner.jpg

Forrás:

Seattle Seahawks Hungary