Nagyító alatt a Pittsburgh Steelers

Vasárnapi ellenfelünk, a Pittsburgh Steelers kerül bemutatásra. Irányítójukat, Ben Roethlisbergert nem kell bemutatni, hiszen egy kétszeres Super Bowl győztes QB-ról van szó. Érdekesség, hogy egy évben draftolták Manninggel és mindketten ugyanúgy két SB győzelmet mondhatnak magukénak. Big Ben, ahogy beceneve is mutatja rendkívül nagy testű irányító, akit csak nehezen lehet a földre vinni. Kész szerencse szívóssága, hiszen nem a legjobb offensive line áll a rendelkezésére.

A running backek között is számos tehetséget találunk. Legjobb játékosuk Rashard Mendenhall, akinél a sérülések jelentik a legfőbb problémát. Tavalyi ACL szakadása után idén eddig mindössze két mérkőzésen szerepelt és összesen 74 yardot futott. Játéka vasárnap is kérdéses. Az idei legveszélyesebb Steelers running back Jonathan Dwyer, aki eddig 299 futott yarddal áll. 5,2 yardos átlaga pedig egészen elképesztőnek mondható...Azért figyelni kell Isaac Redmanre és az újonc Chris Rainey-re is, akik szintén hasznos yardokat tudnak hozni csapatuk számára.  Hátrányuk, hogy szinte mindenki valamilyen sérüléssel bajlódik, így kérdés ki játszhat majd és ki nem.

Az elkapók között három kiváló játékost is találunk. Elsőként talán Mike Wallace-ra érdemes figyelni, aki szerződése körüli vitája után ismét csúcsformában játszik. Antonio Brown is kiváló játékos, akiben mindig ott lehet a nagy játék. Mellettük Emmanuel Sanders is veszélyt jelenthet a secondary számára. Persze ne feledkezzünk el a tight end Heath Millerről sem, aki harmadik a Pittsburghnél az elkapott yardokat tekintve és már 6 TD-nél jár. Witten pedig halálra szivatott múlt héten mindenkit...

A támadófal nem mindig volt a topon a Steelers-nél...Érkezett is a draft első körében David DeCastro (aki rögtön IR-re is került), illetve egy körrel később a füves Mike Adams. Utóbbinak kezdenie kell, hiszen Marcus Gilbert nem játszhat majd a mérkőzésen. A másik tackle Max Starks lesz. Guard pozícióban Willie Colon és Ramon Foster játszik, míg a snapeket Maurkice Pouncey osztogatja.

Amiről igazán híres lett az utóbbi években a Pittsburgh Steelers, az a védelem. Figyelni kell a pass rush-ra, hiszen olyan játékosok rohamozzák az ellenfelek irányítóját, mint James Harrison és LaMarr Woodley. Igaz a sérülésekkel mostanában nekik sem volt szerencséjük és eddig nem is teljesítettek úgy idén, mint ahogy az előző években játszottak. Persze ott van még Jason Worilds is az idei 3 sack-jével.

Középen Lawrence Timmons és Larry Foote hentel. Mindketten elég nagy tackle gyárak idén, utóbbi ráadásul Worilds-hez hasonlóan már 3 sack-nél jár. Nem biztos, hogy ezen a mérkőzésen indul be ismét a futásunk és Bradshaw újra 100 yard felett fut majd. Ugyanakkor ha működni fog a futás, az a győzelmet is jelentheti akár.

A secondary-ben (is) lesz egy nagy hiányzó, a liga egyik legjobb safety-je, Troy Polamalu nem léphet pályára. Hiányában ott lesz Ryan Mundy, aki remélhetőleg nem fejel le senkit ahogyan azt tette Heyward Bey-jel. Rajta kívül a pályafutását nálunk kezdő Ryan Clark és Will Allen léphet majd pályára safety-ként. Annyira nem ballhawk a secondary, hiszen a cornerbackek közül sem Ike Taylor sem Keenan Lewis sem gyűjtött még be egy picket sem. Remélhetőleg ez így is marad...

A kicker Shaun Suisham 17 kísérletből eddig mindössze egyszer hibázott. Az újonc Drew Butler sem teljesít rosszul punter poszton, hiszen már 11-szer rúgta 20 yardon belülre a labdát és egy touchbacket sem tudhat magáénak.

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu