Jason Babin a Jaguars játékosa lett

A Jacksonville Jaguars gyorsan reagált és egy nappal Jason Babin elküldését követően lecsapott a Philadelphia Eagles volt defensive endjére. Babin érkezésére nagy szükség volt Jacksonvilleban, hiszen a Jaguars a passz elleni védekezésben a liga legrosszabbja és eddig mindössze 13 sacket ért el az egész defense.

A Jaguarsnak ki kell fizetnie a védő idei fizetésének hátralevő részét, ami 1.69 millió dollárt jelent a 2012-es évre. Babin-nak a következő évre is érvényes szerződése volt az Eagles-el és ezt mostantól a Jaguarsnak kell majd kifizetnie. A 2013-as évben 4.225 millió dollár illeti majd meg a védőt.

A Buffalo Bills és a Washington Redskins is jelezte, hogy szeretné szerződtetni a játékost, de mivel a Kansas City Chiefs-nek és a Jacksonville Jaguarsnak rosszabb mutatója van ezért az első két csapat rögtön kiesett. A Chiefs pedig előrébb van az NFL úgynevezett waiver-claim prioritásában ezért Babin a Jaguars játékosa lett.

A waiver-claim röviden azt jelenti, hogy az elküldött játékosokért egy napig jelentkezhetnek a csapatok és a legrosszabb csapat igazolhatja le a kiszemelt játékost. Ha pedig 24 órát követően nem érkezik érdeklődés akkor a játékos szabadügynök lesz.

(nfl.com, Fotó: jacksonville.com)