Miért nem kap elég labdát Rudolph

Három mérkőzés ment el úgy idén, hogy Ponder nem is próbált meg felé passzolni.

A Bears elleni csak azért jutott labdához egy alkalommal, mert Gould onside kick-jét begyűjtötte, amúgy Ponder felé sem passzolt aznap. Hogyan lehetséges ez?

Bill Musgrave csak viccesen annyit válaszolt arra a riporter által feltett kérdésre, hogy miért nem passzoltak Rudolph-nak labdát, nem volt nála labda, viccelődve ennyit mondott:

“Az onside kick-et ő kapta el. Az volt aznap az első labdaérintése, gratuláltam neki.”

Pedig nem ártana, ha Rudolph többször lenne alkalmazva, mert ő a csapat “keze”. A passz ami felé megy azt biztos kézzel szedi le és szerzi a yardokat.

Rudolph is megszólalt az ügyben:

“Igen, ez az, amit meg kell kérdezni az offensive koordinátortól, Bill Musgrave-tól. Minden héten teljes erőbedobással edzek, hogy tökéletes legyek. Úgy csinálok mindent, ahogyan azt tőlem elvárják.”

Rudolph csalódása érthető. Vasárnap már a harmadik meccse ment el úgy, hogy egy labdát sem kapott. Rudolph pontszerzés szempontjából magasan a többi elkapó és tight end felett van. 8 TD melett 412 yardot kapott el. Harvin kihullásával neki lehetne több labdát osztogatni, mert biztos kézzel szerzi meg. Rengeteg szituációban marad teljesen egyedül Rudolph a playek alatt, de Ponder akkor már a földön van, vagy kiejtette, eladta a labdát vagy éppen 1 yardot fut vele. Sajnos nem ismeri fel a helyzetet és amíg nem hoznak egy megfelelő irányítót vagy esetleg Ponder nem nő fel a feladathoz, addig Rudolph sokszor fog csalódni ha nem kap labdát.

A jelenlegi szezon második legjobb TE-je Harvin nélkül az első három meccsén 18 elkapást, 170 yardot és 3 TD-t ért el.

Rudolph elismerte, hogy csalódott az esetek miatt, de elmondta, hogy a győzelem kárpótolja őt.

Harvin továbbra sincs, de Rudolph mindig még mindig ott van. Csak remélni tudjuk, hogy az offensive koordinátor abba hagyja a viccelődést és végre komolyan veszi Rudolph szerepeltetését, mert nem jönne jól, ha Kyle is beadná a kérelmét egy trade-re.

bejegyzesvikingsbanner2.jpg

Forrás:

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com