12 szezon után visszavonul Kyle Rudolph

A kétszeres Pro Bowl tight end, Kyle Rudolph befejezi játékos karrierjét és a média világában folytatja a pályafutását. Rudolph a hétvégén Peter Kingnek, az NBC Sports munkatársának elmondta, hogy 12 NFL-szezon után úgy döntött, hogy visszavonul.

A 33 éves játékos a Peacock Big Ten elemzőjeként fog dolgozni és ősszel társműsorvezető lesz a FOX Sports rádió vasárnap esti műsorában.

"Olyan sokáig játszottam, hogy kiérdemeltem a veterán státuszt" - mondta Rudolph Kingnek. "Most újonc vagyok, aki a média világában annyi lehetőséget kap, amennyit csak tud. Ez a holtszezon arról szól, hogy 'Hol a helyem?'. Az NBC-s munka, hogy a Peacockon játszhatom a meccseket, király. És az is király lesz, hogy vasárnap esténként az NFL-ben a napi történésekről beszélhetek".

Rudolph elmondta Kingnek, hogy tervezte, hogy még egy 13. szezont játszik de négy kisgyermeke miatt úgy döntött, hogy ideje továbblépni és az NFL utáni karrierjére fókuszálni.

Rudolph 2011-ben a Vikings második körös választottja volt és 10 szezont töltött Minnesotában. A New York Giantsnél 2021-ben, a Tampa Bay Buccaneersnél pedig 2022-ben kilenc meccset játszott. A tight end 12 szezon alatt 482 elkapással 4.773 yardot és 50 TD-t termelt.

Fotó: cbssports.com, yahoo.sports.com