Schiano elvesztette az irányítást a csapat felett?

Greg Schiano amikor Tampa Bay-be került, hihetetlen fegyelmet követelt meg minden játékosától, szokatlan edzői stílusa, hamar népszerűtlenné tette a többi edző körében, gondolok itt arra például, hogy veszett helyzetben is labdát próbál szerezni az ellenfél térdelő irányítójától, nem törődvén semmilyen esetleges sérüléssel sem.

Ami pedig egészen nyilvánvaló, hogy aki az ő elképzeléseibe nem fér bele fegyelem terén, az ki van vágva a csapatból, legyen akármilyen jó játékos, ez történt ugye Aqib Talibbal is, valljuk meg őszintén. Ahogy pedig a szezon halad előre az efféle "vasuralom" bizony nem biztos, hogy a legjobbakat váltja ki egyesekből. És így a negyedik zsinórban elszenvedett vereségünk után meg is nyilvánulnak ennek egyértelműen a jelei.

A pro football talk szerint, az egyik Buccaneer, azaz az egyik játékosunk eképpen nyilatkozott privátban nekik: "Nem küldhetnénk vissza ezeket az edzőket az egyetemre?" A Saints elleni meccsen olyan szinten a pattanásig feszült a helyzet, hogy Adam Hayward lökdösni kezdte a saját edzőjét, Bryan Cox-ot, mely szintén nem vet jó fényt ránk, és sokat elárul a játékosok és az edzők közt kialakult viszonyról.

Amikor Schiano hozzánk került, közölte mindenkivel, hogy itt az lesz amit ő mondd, és ellentmondást nem is tűr ebben a helyzetben, azonban nem minden játékosnak tetszik ez az "edzői stratégia". Mielőtt a szezon elkezdődött, többek közt mennie kellett Kellen Winslow-nak, Brian Price-nak, Dezmon Briscoe-nak, és Tanard Jacksonnak. Pedig mindannyian kezdő játékosok voltak még ezen a ponton.

Azt hiszem tegnap láthattuk az első nagyon komoly repedést ebben a rendszerben, illetve a meccs mai visszhangjai, és maga a tény, hogy a játékosok is saját edzőik ellen fordulnak nem fog nekünk jót tenni a jövőre nézve. Sajnos ezzel az a legnagyobb probléma, hogy Schiano erre a dologra egy megoldást ismer, mégpedig a "tűnés a csapatból" típusú rendszert. Sajnos ő mindent a fegyelemre épít és kezdek attól félni, hogy ezt a jövő évi szezonunk szívja majd meg, ahogy az idei is némiképpen megszívta (Talib) Én tisztában vagyok azzal, hogy a játékosok tisztelete nélkül nem lehet dolgozni, azzal is, hogy rengeteg dolgot rendbe rakott a csapat háza táján, még talán azzal is egyet értek hogy Talibnak mennie kellett, de félek, hogy ebből nagyobb probléma lesz itt, sőt már olyan hírt is olvastam, elképzelhető, hogy jövőre el kell hagynia a Buccaneers-t. Illetve, hogy a játékosok többsége sem szeretne vele együtt dolgozni.

bucsbejegyzesbanner.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneers.blog.nepsport.hu