John Abraham játszani fog a hétvégén

Az Atlanta Falcons a múlt hétvégi főcsoportdöntőn egy briliáns első félidőnek köszönhetően legyőzte a Seattle Seahawks csapatát. A második félidő már sokkal izgalmasabbra sikerült. A mérkőzés vége előtt a Seahawks átvette a vezetést de egy mezőnygóllal mégis a Falcons ünnepelhetett. Természetesen a rossz második félidei teljesítményre több magyarázat is van, de az biztos, hogy sokat számított John Abraham kiesése.

Abraham ugyan már nem fiatal (34 éves) de még mindig a liga legjobb pass rusherei közé tartozik. A Falcons védőjének van a legtöbb sackje (122 karrier sack) az aktív játékosokat figyelembe véve. Vasárnap viszont bokasérülés miatt ki kellett állnia a második félidőben. A hétvégi mérkőzésen pedig kulcsjelentősége lesz annak, hogy milyen állapotban tud visszatérni Abraham.

A 49ers offensive fala nagyon jól dolgozik, ahogyan azt láthattuk is a múlt hétvégi mérkőzésen is. A Green Bay Packers védői alig tudtak nyomást gyakorolni az ellenfél irányítójára, Colin Kaepernick-re. Egyszer-egyszer megingott a right tackle Anthony Davis, de szinte csak ennyi volt az egész. A Falcons védelme igen jó az engedett pontok tekintetében, de az engedett passzolt yardokat nézve csak a 23.-ok voltak az alapszakaszban. Abraham nélkül pedig ennél is gyengébb lenne a pass rush.

(nfl.com, Fotó: falconsgab.com)