Ray Horton lett a Browns defensive koordinátora

Nem tartott sokáig amíg új csapatot talált magának Ray Horton. Az Arizona Cardinals bejelentette, hogy Bruce Arians lesz a csapat vezetőedzője és még ugyanazon a napon nyilvánosságra hozták, hogy Horton a Cleveland Browns defensive koordinátora lesz. Horton két éven keresztül töltötte be ugyanezt a posztot Arizonában is és még a vezetőedzői posztért is versenyben volt.

Horton a liga egyik emelkedő csillagának számít és a következő szezont arra fogja felhasználni, hogy megalapozza a 2014-es évet amikorra is nagy változásokat vár el a Browns védelmétől. Ezt jól tudja a Browns vezetősége is de mégis reménykednek benne, hogy minél hamarabb sikerül egy ütőképes védelmet összerakni ahogyan azt a Cardinalsnál is megcsinálta az utóbbi két évben. A Cardinals a passz ellen védekezésben a liga ötödik legjobb csapata volt.

Az 52 éves Horton játékosként és edzőként már 1983-tól jelen van NFL-ben. Cornerback poszton szerepelt és draftolatlan szabadügynökként a Cincinnati Bengals szerződtette ahol 1983–től 1988-ig játszott. Ezt követően 1989 és 1992 között a Dallas Cowboys játékosa volt. Visszavonulását követően egy évet kihagyott és 1994-ben a Washington Redskins defensive back edzőjének az asszisztense lett. 1997-ben visszatért a Cincinnati Bengals-hoz mint a defensive backek edzője. Ezután a Detroit Lions és a Pittsburgh Steelers secondary edzője lett és az utóbbi két évben a Cardinals védekező koordinátoraként tevékenykedett.

(nfl.com, Fotó: Kevin Terrell/AP)