Valószínűleg többet nem léphet pályára Jahvid Best

A Detroit Lions running backje, Jahvid Best szerepelhetne az NFL agyrázkódás veszélyeire felhívó plakátján. A régóta sérüléssel bajlódó futó a héten adott interjújában az esetleges visszavonulásáról beszélt. A Detroit Free Press beszámolója szerint elképzelhető, hogy a főiskola befejezését követően sem volt teljesen egészséges Best. Az utolsó évében négy agyrázkódást szenvedett el a futó és friss hírek szerint sohasem volt futballra kész állapotban.

Best-et a 2010-es Draft első körében választotta ki a Lions. Az újonc szezonja jól is alakult, hiszen mind a 16 alapszakasz mérkőzésen pályára lépett. 555 futott yardot, 4 futott touchdownt továbbá 487 elkapott yardot és 2 elkapott touchdownt szerzett. A második profi évében viszont már előjöttek a problémák.

A 2011-es előszezon második mérkőzésén agyrázkódást szenvedett. Egy mérkőzést kihagyott és az utolsó felkészülési mérkőzésen már újra pályára lépett. Kezdő volt az első 6 alapszakasz mérkőzésen. Egy Chicago Bears elleni hétfő esti mérkőzésen pályafutása során először átlépte a 100 futott yardot. A rá következő héten, a San Francisco 49ers elleni mérkőzésen viszont újabb agyrázkódást szenvedett. A Lions hat hetet várt az esetleges felépülésére majd sérültlistára tette. Azóta sem léphetett pályára.

Best csak 24 éves lesz január 30.-án de elképzelhető, hogy profi karrierjét a korábbi Cincinnati Bengals irányító, Greg Cook-al karrierjével fogják egy lapon emlegetni. Cook is egy nagyon tehetséges és ígéretes játékos volt akinek pályafutása idejekorán, sérülések miatt ért véget.

(nfl.com, Fotó: mlive.com)