A New England Patriots hosszabbított Tom Brady-vel

Az NFL jelenleg a Scouting Combine-re figyel és ezalatt a New England Patriots éltreszóló szerződést kötött a jövőbeli Hall of Fame irányítójával, Tom Brady-vel. Tegnap este nyilvánosságra került a hír, hogy hároméves szerződéshosszabbítást írt alá Brady a Patriots-al és így 2017-ig, 40 éves koráig a csapat játékosa lesz.

A mostani hosszabbításról nem lehet elmondani, hogy bombaszerződés lenne hiszen mindössze 27 millió (garantált) dollárról szól, ami a jelenlegi piaci értékének körülbelül csak a felét jelenti. Ez Brady karrierje során már a második olyan eset amikor átszervezték a szerződését, hogy mozgásteret adjanak a vezetőségnek.

Brady fizetési sapkából elfoglalt helye a következő években:

2013: 13.8 millió dollár

2014: 14.8 millió dollár

2015: 13 millió dollár

2016: 14 millió dollár

2017: 15 millió dollár

És, hogy mi is a lényege az egész variálásnak? A fizetés felosztható a szerződés hátralevő éveire és a mostani hosszabbítással 5 évvel és nem pedig csak kettővel tudnak variálni. A mostani átalakítással az nfl.com szakértőjének, Albert Breer-nek az információ szerint a következő két évben 30 millió dollárt nyertek (20 milliót a 2013-as szezonban).

A fennmaradó rész viszont igen fontos lesz a Patriots számára, hiszen ezzel megteremtették a helyet Wes Welker hosszabbításához. De az sem elképzelhetetlen, hogy mégiscsak távozni fog Welker és a fennmaradó helyet egy szabadügynök, például a Steelers-es Mike Wallace megszerzésére fogják fordítani akit már tavaly is összehoztak a Patriots-al.

(Fotó: nfl.com)