Első körös tender lesz Legarrette Blount-ból!

A tavalyi év első körében a Tampa Bay Buccaneers elhozta Doug Martint (RB) a draftról, és a futó szépen lassan beharcolta magát a kezdő játékosok közé. Olyan szinten, hogy egykori runningback, Legarrette Blount mindösszesen csak a hívott futójátékok 9%-ban szerepelt a tavalyi idényben. 41 próbálkozásra kapott lehetőséget, 151 yardot tett meg, és szerzett 2 TD-t. Egyértelműen kimondhatjuk tehát, hogy a csapat az újonc Doug Martint tette kezdő futóvá.

Ezen kicsit továbbmenve LeGarrette Blount szabad ügynökké válik, méghozzá úgynevezett restricted free agent-é. Ez azt jelenti, hogy három éves szerződése volt a csapattal, és ennek értelmében, a csapatnak lehetősége van rá, hogy egy egy éves szerződést kínáljon neki. Viszont a játékosnak lehetősége van más csapatokkal is tárgyalni, amennyiben kap más csapattól ajánlatot, a Buccaneers-nek még mindig lehetősége van egy nagyobb összegű ajánlattételre, viszont ha ezzel nem kívánnak élni, úgy az új ajánlatot tevő csapatnak oda kell adnia a játékosért egy draft választási lehetőséget. Itt van első körös, második körös, harmadik körös és negyedik körös tenderre lehetőség, melyek azt jelzik, hogy a szerződést ajánló csapatnak melyik draft választási lehetőségét kell odaadnia, ha el szeretné vinni a játékost.

A híresztelések szerint, a Buccaneers megkínálja 2013-ra Blount-ot, egy 2.879.000 dolláros szerződéssel, illetve első körös tendert csinálnak belőle. Tehát ha Blountot szeretné elvinni egy másik csapat, és sikerül megállapodni a játékossal, azon felül egy első körös draftot is oda kell adjanak a Bucs-nak.

Bár ezt a dolgot hivatalosan még nem jelentették be, de rengeteg helyen olvastam róla: profootballtalk, sbnation, tampa tribune, espn. Tehát lehet a dologban valami, azt viszont én nagyon kétlem, hogy bárki ember fiának megérne ez a játékos egy első körös draft picket, hacsak nem nagyon a végéről. Hisz Blount nem rossz runningback, de az idei drafton bizony ebből a pozícióból is elég erős lesz a felhozatal ahogy hallani lehet. A csapat végül is nem jár olyan rosszul ezzel a lépéssel, hisz Doug Martin biztonsági cseréje meg van oldva egy újabb évre. Viszont a majd három millió dollár nagyon sok, egy játékosért, aki valószínűleg egész szezonban a kispadon fog ücsörögni, míg Doug Martin újoncszerződéséből adódva csak 700.000 dollárba fog kerülni a csapatnak a 2013-as évre. Azonban ha valaki elvinné mint első körös tendert nagy húzás lenne a Buccaneers vezetőségének a részéről. Bár lehet, hogy egy második körös tendert kéne csinálni a futóból, véleményem szerint abban nagyobb ráció lenne, és az a bizonyos egy éves szerződés is majd nyolcszázezer dollárral kevesebb lehetne.

bucsbejegyzesbanner.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneers.blog.nepsport.hu