A Seahawks szerződtette Cliff Avril-t

A Detroit Lions szabadügynök defensive endjét, Cliff Avril-t szerződtette a Seattle Seahawks. A védő kétéves 15 millió dolláros szerződést kötött a Seahawks-al.

Avril tavaly franchise tag alatt játszotta végig a szezont és jelenleg mindenki arra számított, hogy bankot fog robbantani, dehát ez nem történt meg. A szerződés érdekessége, hogy a tavalyi offseasonban a Lions felajánlott Avril számára egy hároméves, 30 millió dolláros szerződést aminek évi átlaga magasabb mint a mostani szerződésé, de az akkor tetszett a védőnek.

A jelenleg 26 éves Avril-t a 2008-as Draft harmadik körében választotta ki a Lions. Öt éven keresztül volt a csapat játékosa. 73 mérkőzése lépett pályára amiken 168 tacklet, 39.5 sacket és 16 kierőszakolt fumblet szerzett. Avril a Seahawks idei második nagy fogása volt, hiszen még a piac nyitása előtt egy tradeel megszerezték Minnesota Vikings wide receiverét, Percy Harvin-t.

A mostani két igazolással a következő szezon egyik nagy esélyesévé lépett elő a Seahawks. A csapat védelme a tavalyi szezonban is hihetetlen formában játszott. Ők engedték a legkevesebb pontot az ellenfeleknek, továbbá negyedik voltak az engedett yardok és hatodik az engedett passzolt yardok tekintetében.

Keresztszalag sérüléséből vissza fog térni a defensive end Chris Clemons (a Falcons elleni rájátszásmérkőzésen sérült meg) aki a csapat központi pass rush figurája. Avril Clemons-al és Bruce Irvin-el kiegészülve hosszú évekre ütőképesség tehetik a Seahawks védelmét és félelemben tarthatják az ellenfelek irányítóit.

(nfl.com, Fotó: detroitnews.com)