Michael Bennett aláírt a Seahawks csapatával!

Így múlik el egy világ dicsősége! A szezon végén nem győztük olvasni a nyilatkozatokat, hogy a csapat legfontosabb feladatának defensive endünk Michael Bennett újraszerződtetését tartja a holtszezonra. Aztán jöttek a hírek, Bennettel nem sikerült megegyezni, Bennett túl sokat kér.

Ehhez képest most aláírt a Seahawk-hoz egy egy éves 5 millió dolláros szerződést! 5 millió dollár! Ennyit képtelenek voltunk megadni a liga egyik legjobb szélső falemberének. Úgy gondolom ez egyáltalán nem lett volna nagy összeg Michael Bennettért, miközben a Jeremy Trueblood féle játékosok ennél egy kicsivel több összeget is kaptak a semmiért. Most már Trueblood sincsen (szerencsére) a tegnapi napon aláírt a Redskins csapatához.

Bennett azonban más tészta. Ez egy nagyon fájó veszteség, elvesztettük a tavalyi szezonban legtöbb sacket szerző játékosunkat, egy olyan játékost, akire igazán számíthattunk pass rush tekintetében is.

Kezd egyre kiábrándítóbb lenni a Bucs fanoknak ez a free agency időszak. Eddig van egy Goldson-unk, és senki ne értse félre, nagyon örülünk neki, tényleg egy remek játékosról van szó, de nem igazán ez volt a hiányposztunk, és miért engedtük el Bennettet, amikor egy ekkora összeget kért? Miért Kansas-be ment Sean Smith potom ötmillióért? Baromi nagy szükségünk lenne egy épkézláb cornerback-re, erre már mindenki leigazolt valahova, ráadásul elég baráti áron lehetett volna megszerezni ezeket a cornereket. Főleg egy 30 milliós összeggel rendelkező csapatnak a költségvetési sapkában! Ehhez képest mi maradt nekünk? A teperés a Jets-nél Darrelle Revis-ért, akik brutálisan mindenféle első körös pickeket próbálnak belőlünk kisajtolni, mindeközben a jó cornerek fogynak. Már csak Brent Grimes elérhető és Nnamdi Asomugha, akit a tavalyi teljesítménye után nem sokan látnának itt szívesen, amit valamelyes meg is tudok érteni.

Visszatérvén Bennettre, tényleg nevetséges, hogy ezt az összeget nem adtuk meg a játékosnak, ráadásul egy évre. Ez kezd több mint kiábrándító lenni. Tisztelt Dominik úr és társai... mit tetszenek művelni? A Bucs mostantól kezdve három falemberre támaszkodhat, Gerald McCoy, Da'Quan Bowers, és Adrian Clayborn. Utóbbi kettőről pedig tudjuk, hogy milyen szinten sérülékenyek, már többször hasonlítottuk őket mindenféle porcelánokhoz, és tudjuk, hogy mennyire nehezükre esik egy szezont befejezni egészségesen. Vagy ezúttal Bowers esetében börtön nélkül. Erre hagyunk egy Michael Bennettet kisétálni az ajtón, aki mindösszesen 5 millió dollárt kért.

És ha már Seahawks... csak nézzétek meg a Seattle eddigi free agency időszakát! A csapat már tavaly sem volt rossz, ehhez képest már szerződtettek egy Percy Harvint, egy Cliff Avrilt, és most egy Michael Bennettet, eközben elhagyta a csapatukat egy kick returner... no comment. NFC bajnok esélyes csapatot látok. Szedjétek már magatokat össze, mélyen tisztelt vezetőség!

bucsbejegyzesbanner.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneers.blog.nepsport.hu

Kép: en.wikipedia.org