Mike Evans 52 millió dollárért marad

A Tampa Bay Buccaneers wide receivere Mike Evans mégsem teszteli a le magát a szabadügynökpiacon. A Buccaneers és Evans megegyeztek egy kétéves, 52 millió dolláros szerződésben, hogy a sztár elkapót Tampa Bayben tartsák.

Evans megtartása nagy sikert jelent a csapat general managere, Jason Licht számára. A csapat vezetősége arra törekszik, hogy az NFC South tavalyi bajnokcsapatának nagy részét egyben tartsa az idei szezonra. Ebben nagy lépést jelent Evans megtartása.

A csapat egyik legbiztosabb pontját Evans jelenti ugyanis sorozatban hozza az 1.000 elkapott yardos szezonokat (mindegyik szezonjában 1.000 yard felett zárt). A jelenleg megkötött szerződés évi 26 millió dollárt jelent amivel a negyedik legjobban kereső elkapó lett. A korábbi, ötéves, 82.5 millió dolláros szerződéséhez képest a mostani évente átlagosan majd plusz 10 millió dollárt jelent. A mostani hosszabbítással pedig esélye nyílt rá, hogy egész pályafutása során a Buccaneers játékosa legyen.

Evans a pályafutása során 11.680 elkapott yardot szerzett amivel messze a csapat történetének legeredményesebb elkapója. 4.990 elkapott yarddal megelőzi az örökranglista második helyén álló csapattársát, Chris Goodwin-t. 94 elkapott touchdownja pedig 60-al több mint a második helyen álló Goodwin TD száma.

Fotó: twitter.com