Manning számít Cruz maradására

Eli Manning egy rádióinterjúban elmondta, hogy nagyon számít egyik legjobb elkapójának maradására.

"Beszéltünk már a terveinkről, hogy mikor kezdjünk edzeni, mikor kezdjünk dobálni és felkészülni a következő szezonra. Nagyon remélem, hogy a mi csapatunkban marad."-mondta Manning.

Victor Cruz az elmúlt két idényben a legtöbb elkapást, yardot és touchdownt hozta, az idei offseasonban pedig korlátozott státuszú szabadügynökké vált. Egy első körös tendert kapott, ami azt jelenti, hogy 2,879 millió dollárt kereshet 2013-ban. Bármelyik csapat ajánlatot tehet érte, amit a Giants matchelhet. Ha ez megtörténik marad a játékos, ha nem akkor egy első körös draft pickért távozik.

Manning és Cruz az NFL egyik legveszélyesebb irányító-elkapó párosa lett. 2011 óta 168 sikeres átadásból 2628 yarddal és 19 touchdownnal ajándékozták meg a szurkolókat.

Ezt Eli is elismeri: "Remekül játszik a slot pozícióban. Sokat tud hozzátenni és nagy játékokat hozni."

Ezen kívül azt is gondolja Manning, hogy a Paterson, NJ-i származású elkapó továbbra is Giants játékos akarna maradni.

"Elfogadom az utat amin Victor dolgozik, hiszen remek elhivatottsággal rendelkezik a futball irányába. Könnyen edzhető, jobb akar lenni és nagy dolgokat tenni. Azt hiszem továbbra is a szülővárosában, New Yorkban akarna maradni és ez remélem sikerülni is fog."

Eddig nem jött ajánlat és remélhetőleg már nem is jön. A Vikings megszerezte a Packers korábbi játékosát, Greg Jennings-et, így ők valószínűleg nem fognak már Cruz után menni. Jó esetben a Rams sem, hiszen most igazolták le Jake Longot. A jelenlegi 2,8 milliós fizetés mellett könnyen tartható számunkra a fizetési sapka, de egy esetleges ajánlat beérkezése esetén nem valószínű, hogy meg tudjuk tartani az elkapót. Ez csak akkor lenne lehetséges, ha kirakjuk/trade-eljük a Snee, Diehl, Rolle hármast, ami vélhetően nem fog megtörténni...

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu