A Chicago Bears szerződtette Matt Slauson-t

A Chicago Bears a héten elvesztette a legjobb guardját, mert Lance Louis a Miami Dolphins csapatához szerződött de már is taláták az utódát. Tegnap bejelentették, hogy egyéves szerződést kötöttek a New York Jets korábbi guardjával, Matt Slauson-al.

A szabadügynökpiac megnyitása előtt senki sem gondolta volna, hogy a Jets guardjai közül Slauson és nem Brandon Moore lesz az első guard aki csapatot talál majd magának. Slauson eligazolásával ebben az offseasonban már a hatodik kezdőjátékos távozott a Jets csapatától.

A Bears idén viszont elkezdte megerősíteni a régóta támadott gyenge támadófalát. Nem a kiegészítőjátékosokra, hanem a kezdőkre koncentrálnak jelenleg Chicagóban. A most szerződtetett Slauson és a korábban megszerzett tackle, Jermon Bushrod is várhatóan rögtön kezdőjátékosok lesznek az alapszakasz kezdetekor.

A Nebraska Egyetem volt falemberét a 2009-es Draft hatodik körében választotta ki a Jets. A jelenleg 27 éves játékos 51 mérkőzésen lépett pályára a profi ligában és ebből 48 alkalommal tagja a kezdőcsapatnak. A falemberekről általában kevés szó esik de sokat beszéltek Slauson-ról a tavalyi szezonban amikor egy illegálisnak ítélt mozdulata miatt keresztszalagszakadást szenvedett a Houston Texans linebackere, Brian Cushing.

(nfl.com, Fotó: jetsgab.com)