Tony Romo 108 millió dolláros szerződést írt alá a Cowboys-al

A Dallas Cowboys Tony Romo-ba vetett bizalma megingathatatlan. Tegnap bejelentették, hogy hatéves, 108 millió dolláros szerződéshoszabbítást írtak alá az irányítóval. A játékos ügynöke továbbá elárulta, hogy 55 millió dollár a garantált kereset és a szerződés 25 milliós aláírási bónuszt tartalmaz.

Romo érvényes szerződéssel rendelkezett a következő szezonra. Kicsit több mint 11.5 millió dollárt fog keresni jövőre és a most kötött szerződéshosszabbítással 2019-ig lesz a Cowboys játékos és maximum 119.5 millió dollárt kereshet ezen időszak alatt.

Romo a Cowboys történetének legjobban fizetett játékosává vált tegnap. Az 52 milliós garantált összeg nagyságrendileg megegyezik a Baltimore Ravens irányítójának, Joe Flacco-nak a múlt hónapban aláírt szerződésével. A friss Super Bowl győztes irányító hatéves, 120.6 millió dolláros szerződést írt alá amiből 60 millió dollár a garantált kereset.

A szerződés aláírására tegnap késő este került sor és a csapat mindenható tulajdonosa, Jerry Jones a következőképpen kommentált a hosszabbítást: "Nagyon elégedettek vagyunk ezzel a befektetéssel és az elkötelezettséggel. A célunk a Super Bowl és én nagyon eltökélt és hálás vagyok azoknak akik a saját munkájukkal segítenek elérni a céljainkat." - nyilatkozta Jones.

Romo korábbi szerződése szerint 16,818,835 dollárt foglalt el a következő évi fizetési sapkából. Mostantól viszont a következőképpen alakul a szerződése. A fizetési sapka szempontjából a 2013-as szezonban 1.5 millió dollár lesz az alapfizetése, 5 millió a 25 milliós aláírási bónusz záradékból és ezen kívül 5,818,835 dollár a halott összeg. Romo az új szerződésével 11,818,835 dollárt foglal el a fizetési sapkából és így kereken 5 millió dollárnyi helyet megspóroltak a következő évi fizetési sapkából.

(nfl.com, Fotó: spokeo.com)