Draft prospect: Eric Fisher (Central Michigan, OT)

Négy évet húzott le a Chippewasban. Ezen időszak alatt 43 mérkőzésen lépett pályára. A legutóbbi három évben kezdőként. Első 2009-es szezonjában két meccsen kapott szerepet, bal oldali tackle poszton. Ennek az évnek a végén megnyerte a csapatban a Future Ace (Jövő Ásza) díjat.

Másodévesként már kezdő helyet harcolt ki magának a Michiganiek támadó falában. Négy alkalommal jobb oldali tackle, két alkalommal jobb oldali guard és három alkalommal bal oldali guard szerepkörben kapott lehetőséget. 2011-ben bal oldali tackle pozícióban kezdett és játszott végig tíz mérkőzést. A szezon utolsó két összecsapásán azonban sérülés miatt hiányzott.

Egy olyan támadó fal tagja volt, amely 12 mérkőzés alatt mindössze 17 sacket engedett az ellenfeleknek (akik nem voltak túl acélosak), mely a 4. legkevesebb volt a MAC (Middle American Konference) konferenciában. A MAC 3. csapatába választották a szezon végén.

Tavaly a csapat mind a 12 mérkőzésén kezdő volt és mindegyik meccsen a bal oldali tackle pozíciójában szerepelt. Segítségével a támadók 6,2 yardot tudtak haladni játékonként, mely a MAC konferenciában a második legjobb volt. 14 sacket engedélyeztek az ellenfelek védőinek. Fisher olyannyira jól szerepelt, hogy a szezon végeztével a konferencia legjobb csapatába is bekerült.

Technikás, gyors lábú játékosról van szó, aki hatalmas méretekkel rendelkezik. Passzjátékoknál kiemelkedően teljesít, de futásblokkolásban is kiválóan feltalálja magát. Nem kimondottan erős játékos, de képes lehet akár eltolni a vele szemben álló védőt. Még szüksége van némi erősödésre, de a munkamorálja kiváló.

A pályán nem az a típusú játékos, aki akár piszkos módszereket is bevet az eredményesség érdekében. Van benne lehetőség, hogy az NFL-ben a vak oldalon is képes legyen helyt állni. A Senior Bowl edzéseken elkápráztatta a szakértőket. Egyértelműen első körös játékos, és azon belül is TOP 10-es. Ha Luke Joeckel az első három választás valamelyikében kimegy, érdemes elgondolkodni Fisher draftolásán.

eagles. jpg

Forrás:

Philadelphia Eagles Blog

philly.blog.hu

Fotó: philly.com, gcobb.com