Draft prospect: Johnthan Banks (Mississippi State, CB)

Csaknem négy évig volt kezdő a Mississipi State egyetemen, annak ellenére, hogy 2009-ben nem kapkodtak utána az egyetemek. Már első szezonjában elfoglalta helyét a kezdőcsapatban, akkor még safety poszton. Elsőévesként többek között azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy a Florida Gators ellen Tim Tebow 2 passzát is elcsente és TD-re hordta vissza.

A második évétől már cornerback poszton játszott, nem is akárhogyan. Többször is beválasztották a SEC konferencia válogatottjába, 2012-ben pedig a legjobb DB-nek választották az NCAA-ben. Átlag feletti testmagassággal rendelkezik a posztján, amihez hosszú karok társulnak, és ezen adottságait jól használja a pályán is.

Jó, de nem elit sebességgel rendelkezik, a gyors elkapók megverhetik, különösen a gyors irányváltásokkal szemben lehet sebezhető, részben magassága miatt, részben azért, mert hajlamos magasan játszani és a lábtechnikáján is még van mit javítani. A zónázás az erőssége, nagyon jól olvassa a routeokat és az irányítót, és gyorsan képes odaérni az elkapóhoz és megakadályozni a passzt. Igazi ballhawk, mindig benne van a nagy játék. Jól érzi hova fog érkezni a labda, és kiválóak a kezei, így iskola rekordot jelentő 16 interceptiont szedett össze az egyetemen. Hajlamos kockáztatni, ha látja a lehetőséget a nagy játékra. Fizikális játékos, aki képes a LOS-hez közel játszani és hatékonyan jammelni az elkapókat.

Egykori safetyként nem ijed meg a kontakttól, de még ráfér egy kis erősítés, különösen a lábaira. Futás ellen is használható, jól olvassa a futásokat. Agresszív, ami néha hátrány, mert hajlamos túlzott lelkesedéssel támadni a futást és nyitva hagyni az utat az oldalvonal felé. Nem csak akkor veszélyes, ha a labda a levegőben van, hanem képes kitépni a labdát az ellenfél kezéből és fumble-t kiharcolni. Blitzelésre is használható és visszahordásokra is alkalmas. Nagy tapasztalattal és vezetői képességekkel is rendelkezik, remek a munkamorálja.

Az első kör 4. draftjogával az ő behúzása korai lenne, de ha a 2. kör elejéig nem viszi el másik csapat, akkor nálunk is szóba jöhet. Agresszív stílusa és testmérete illene a megújuló védelembe, és labdaszerzési képessége új dimenziót adhatna a secondarynak, mivel jelenleg nincs igazi ballhawk a keretünkben. Sokoldalúsága (több poszton is bevethető lehet, blitznél és visszahordásnál is használható) pedig újabb pluszt jelenthetne a játékunkban.

eagles. jpg

Forrás:

Philadelphia Eagles Blog

philly.blog.hu

Képek: bleacherreport.com