Draft prospect: Travis Kelce (Cinncinati, TE)

Ismerős a név? Nem véletlenül. Az Eagles centerének öcsikéjéről van szó. 2008-as redshirted évét követően 2009-ben már 11 mérkőzésen kapott szerepet a Bearcatsban. Legtöbbször TE pozícióban, ám wildcat formációnál irányítóként is bevetették. Igaz egyetlen passza sem volt.

A 2010-es szezont teljes egészében kihagyta eltiltás miatt. Az ok: megsértette a csapat szabályzatát. Visszatérését követően azután ismét számításba vették TE poszton. 11 meccsen 13 elkapást, 150 yardot és 2 TD-t ért el.

Mindössze tavaly számítottak rá kezdőként, és bizonyította, hogy nem tették rosszul. A legtöbb elkapás az ő nevéhez fűződik a csapatból, szám szerint 45, amiből 722 yardot és 8 TD-t ért el. Emellett volt még egy darab passza is, ami 39 yardot és egy TD-t ért, a Connecticut ellen. Összesen 35 mérkőzésnyi NCAA tapasztalattal a háta mögött érkezhet az NFL-be.

Amit elmondhatunk még róla, hogy ideális méretei vannak a poszthoz, ehhez pedig megfelelő atletikusság is társul. Ellenben nem túlságosan gyors. Kiválóan blokkol, és mint láthattuk az elkapásokban is egyre inkább jeleskedik. Kicsit hasonlít Brent Celekhez annyiban, hogy sokféle szituációban kipróbálták már, a pálya több pontján is bevethető elkapó TE-ként.

Év végén beválasztották a Big East legjobb csapatába. A Senior Bowl részvételt lemondta. Ha esetleg nem választanák ki a draft valamelyik körében, akkor a testvéri kapcsolatnak köszönhetően nagy az esély rá, hogy hozzánk fog kerülni.

eagles. jpg

Forrás:

Philadelphia Eagles Blog

philly.blog.hu

Fotó: philly.com, collegefootball.ap.org