A Baltimore Ravens szerződtette Rolando McClain-t

Rolando McClain nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket az Oakland Raiders csapatánál, de most új esélyt a bajnokcsapattól. A Baltimore Ravens bejelentette, hogy egyéves szerződést kötöttek McClain-el. Az összes záradékkal együtt 700 ezer dollárt kereshet a következő szezonban.

McClain pénteken érkezik meg majd Baltimore-ba. Át fog esni a fizikai felmérőn majd találkozni fog a vezetőedző John Harbaugh-al és a general manager Ozzie Newsome-al, hogy megvitassák mit is várnak az egykori elsőkörös védőtől. Nem lesz egyszerű dolga McClain-nek, hiszen a visszavonuló Ray Lewis-t kell majd pótolnia.

A linebacker nagyon népszerű volt a szabadügynökpiacon hiszen elküldése napján máris kapott három szerződésajánlatot. A hírek szerint nagyságrendileg azonos ajánlatokat kapott mint amit végül elfogadott a Ravenstől. A múltja és problémák miatt csak egyéves, alacsony fizetésű szerződéseket kapott.

McClain hároméves pályafutása során 41 mérkőzésen lépett pályára és 38-szor volt kezdő. 246 tacklet, 6.5 sacket és 1 interceptiont szerzett. Pályafutásának legjobb szezonját 2011-ben futotta amikor 99 tacklet és 5 sacket szerzett.

(nfl.com, Fotó: sportsoverdose.com)