Draft prospect: Jamar Taylor (Boise State, CB)

philly.blog.hu bejegyzése a Boise State cornerbackjéről, Jamar Taylor-ról.

4 évet töltött el a Broncosnál, amiből 3 évig a kezdőcsapat tagja volt. Jó méretű, erős felsőtesttel és karokkal rendelkező játékos, a Combineon a CB-k közül legtöbbször, 22-szer nyomta ki a 225 fontos (cca. 102 kg.) súlyt. A karjai testmagasságához képest rövidebbek, amely hátrány lehet a labdáért vívott harcban.

Átlag feletti a sebessége, a gyors elkapóknak sem könnyű lerázni őt. Kellően laza a csípője, könnyen fordul a pályán bármilyen irányba. A LOS-nél jól használja a karjait, hogy az elkapót eltérítse az ideális útvonalról. Zónavédekezésben és emberfogásban is jól használható, megfelelő tapasztalattal rendelkezik.

Jól olvassa a playeket, és gyorsan odaér a passzokra, a rövidebb elkapásokat is meg tudja akadályozni. A pálya mélységében is tud védekezni, a gyorsabb elkapókat is tudja követni. Közel tud maradni az elkapóhoz és küzd a labdáért, ha kell a levegőben is. Ebben a karjainak rövidsége hátrányt jelenthet. Jó érzéke van a nagy játékokhoz, az egyetemen sokszor akadályozott meg kulcsfontosságú játékokat.

Press coverben még sokat javíthat a technikáján, mert szinte csak a karjait használja az ellenfél zavarására, az alsótestét ne viszi bele a küzdelembe. A kezei nem a legjobbak, kevés lehetőséget váltott interceptionre, inkább a testét használja a labdák elkapásához. Futás ellen is használható ember, általában megbízhatóan szerel, de nyílt területen előfordul, hogy becsapja a futó (ami egyáltalán nem kirívó a fiatal CB-knél), és megesik, hogy nem választ jó szöget a szereléshez.

Aktívan játszik a futás ellen, jól olvas és keresi a lehetőséget a szerelésre. Megbízhatóan őrzi a területét, és tartja a pozícióját, nem engedi a futót az oldalvonalhoz. Nem csak a levegőben tud labdaszerzést elérni, az egyetemen 6 kiharcolt fumble fűződött a nevéhez. Blitzelésre is használható, egyetemi pályafutása során 4 sacket szerzett. Szorgalmas játékos, keményen dolgozik a pályán és azon kívül is, 2012-ben csapatkapitány volt a Broncosban.

Taylor is a draft 2. napján fog elkelni. Az ő kiegyensúlyozott játéka sem jönne rosszul nekünk, a sebességére is lehetne építeni, ő lenne a leggyorsabb CB a keretünkben. Press coverben még sokat fejlődhet, de megvannak a fizikális adottságai ahhoz, hogy ezen a területen is jó legyen.

eagles. jpg

Forrás:

Philadelphia Eagles Blog

philly.blog.hu

Képek: idahopress.com, nepatriotsdraft.com