Draft prospect: Jordan Poyer (Oregon State, CB)

Eredetileg safetyként került a Hódokhoz, majd 2010-től váltott a CB posztra, ahol folyamatosan javuló teljesítményt nyújtott. Megfelelő méretekkel rendelkezik, de játéka nem kifejezetten fizikális, nincs kiemelkedő fizikai ereje, még szedhet magára izmot. Ennek ellenére félelmet nem ismerő a játéka, többet hoz ki magából, mint ami első látásra látszik.

Nem riad vissza a nagyobb elkapók elleni harctól, még akkor sem ha fizikálisan hátrányban van velük szemben. Fordulékony játékos, laza a csípője, nem jelent neki gondot a gyors fordulás kis területen sem. Hosszú távú sebessége legfeljebb átlagos, a gyors elkapók megverhetik. Sebességbeli hátrányát jól ellensúlyozza játékintelligenciája, tisztában a képességeivel és ritkán követ el nagy hibát.

Jól lát a pályán, remekül olvassa a QB-t és az elkapók útvonalait, ennek köszönhetően gyorsan reagál és oda tud érni a passzokra, annak ellenére, hogy nem rendelkezik kiemelkedő robbanékonysággal. Jól érzi magát a zónavédekezésben, ösztönösen érzi merre kell mozdulni a zónájában. Jó érzéke és keze van a labdaszerzésekhez, az egyetem alatt összesen 13-szor szedte le az ellenfél irányítóinak passzait (utolsó évében 7-szer). Ezekből 3-at is TD-re hordott vissza, pl. 2010-ben Matt Barkley egy passzát is.

Emberezésben is használható, jól olvassa az általa őrzött elkapó mozgását, képes megérezni mikor fogja az elkapó végrehajtani a cutot. Átlagos fizikuma az emberezésben hátrány, túlságosan igyekszik az oldalvonal felé terelni az elkapót, ezért a pálya belseje felé meg lehet verni. Double-move-val szemben sebezhető, és nincs elég sebessége ahhoz, hogy utolérje az ellenfelet, ha az már megverte.

Futás ellen is odateszi magát, viszont nem elég fizikális a blokkolókkal szemben, de nem adja fel a játékot. Ha odaér a futóhoz képes kemény szereléseket is bemutatni. Visszahordóként és gunnerként is használható a speciális csapatban. Kiváló versenyszellemmel rendelkezik, nem hátrál meg semmilyen kihívástól. Jól kommunikál a pályán, érti kinek mi a dolga coverben, és irányítja társait.

Chip Kelly jól ismerheti, mivel évente játszott a Ducks ellen a Civil War-on (sőt már interjút is készített vele :)). Ő is sokoldalú játékos, ami nem jönne rosszul nekünk, slot cornerként is bevethetnénk és szükség esetén safetyként is besegíthet. A Oregon State-en agresszív, bliztekre épülő  védelemben játszott, így valószínűleg nem lenne neki ismeretlen a mi védelmünk sem. A 2. napon lehet elérhető ő is.

eagles. jpg

Forrás:

Philadelphia Eagles Blog

philly.blog.hu

Képek: oregonlive.com, beaverfanonline.com