Calvin Pace hosszabbított a Jets-el

A New York Jets bejelentette, hogy egyéves szerződéshosszabbítást kötött a linebacker Calvin Pace-el. A jelenleg 32 éves játékost a 2003-as Draft első körében választotta ki az Arizona Cardinals és öt éve tagja a Jets csapatának.

A hosszabbított kifejezés nem egészen pontos mert a fizetési sapka problémák miatt a Jets február 19.-én elküldte Pace. Vasárnap az ESPN munkatársa Rich Cimini arról írt, hogy a Jets újra szerződtetni akarja régi játékosát, így a bejelentés igazán senkit sem lephetett meg.

Pace leigazolásával együtt bejelentették, hogy szerződtették a San Diego Chargers korábbi linebackerét, Antwan Barnes-t is. Természetesen a Jets edzői stábja és a szurkolók is Pace visszahozatalának örültek jobban és feltehetőleg előnyt is fog élvezni Barnes-al szemben a következő szezonban.

Új szerződésének anyagi részleteit nem közölték, csak annyit lehet tudni, hogy az elküldésekor érvényben levő szerződése értelmében 3 millió dollárt keresett volna a következő szezonban. A fizetési sapka miatt az új szerződés valószínűleg kevesebb garantált bért és több prémiumot tartalmazhat.

A Jets egyik alapemberéről beszélhetünk hiszen a tavalyi összes alapszakasz mérkőzésén kezdőként lépett pályára. Pace pályafutása során 495 tacklet, 42 sacket, 3 interceptiont és 17 kierőszakolt fumblet szerzett.

(nfl.com, Fotó: turnonthejets.com, eatdrinkandsleepfootball.com)