Hasznos pickek lehetnek - 3. rész

Folytatódik a Magyar New York Giants Blog partneroldalunk sorozata amelyben a jövő heti Draft fiatal játékosaival foglalkoznak. Ebben a sorozatban nem a top pickeket veszik szemügyre, hanem az esetleges késői körös választottakat akik a csapat hasznos tagjai lehetnek majd a jövőben. A mostani bejegyzésben a wide receiver Kenny Stills, a tight end Dion Sims és a defensive tackle Cory Grissom következik.

Kenny Stills, WR

Ha az ember ránéz Kenny Stills-ra (persze ha nincs rajta a sisak), egyből az érdekes hajkoronája tűnik fel. Most azonban nem erről lesz szó, hanem inkább képességeit veszem górcső alá. Nem ő rendelkezik a legnagyobb sebességgel, de képes elszakadni a védőktől. Első lépéseivel képes magának előnyt szerezni. A labdát is el tudja kapni, igaz időnként koncentrációs problémái lehetnek, amiben alaposan fejlődnie kell. Ha ránézünk statisztikáira, már freshman évében remek számokat produkált, amelyet végig javított, igaz az 1000 yardos határt nem sikerült átlépnie.

Ez jól össze is foglalja játékát, hiszen vélhetően az NFL-ben sem mindenben ő lesz a legjobb, de megszerzésével egy olyan játékost szerezhet be az adott csapat, aki szinte mindenben teljesít egy elvárt szintet. Erre nagy szükség lenne, hiszen Cruz maradása továbbra is kérdéses, Nicks tavaly sokat szenvedett sérüléseivel, Randle újonc évében nagyon rapszodikusan szerepelt. Hixon távozásával szükség lehet egy olyan játékosra, aki már első évében be tud szállni probléma esetén. A harmadik-negyedik kör környékén kiváló értéket képviselhet Stills.

Dion Sims, TE

Ugyan a tight end posztot megerősítettük Brandon Myers érkezésével és hosszabbítottunk Bear Pascoe-val is, de sosem lehet kizárni egy új ember érkezését. Az egyik ilyen Dion Sims, akit korábbi játékosunkhoz, Martellus Bennetthez szoktak hasonlítani. Kiválóan blokkol és a labdák elkapására is képes. Erőteljes testalkattal, nagy méretekkel rendelkezik, aminek köszönhetően az irányító könnyen megtalálja. Ő sem tökéletes prospect, egyik legnagyobb hátránya hogy nincs elit sebessége, emiatt vélhetően nem ő lesz az NFL következő sztár tight endje.

A fent említett tulajdonságok miatt azonban illene rendszerünkbe. Adrien Robinson helyzete kérdéses, tavaly szinte pályára sem tudott kerülni. Egyetemi pályafutása sem volt a legjobb és leginkább fizikai képességei miatt draftoltuk. Rajta kívül Pascoe rosteren maradása sem teljesen biztos, hiszen új szerződése is csak 1 évre szól. Ha Myers-t hosszú évekre itt tudjuk tartani és mögé érkezne Sims, akkor igen erős tight end sor állna Manning rendelkezésére.

Cory Grissom, DT

Két jó védőt is találtunk már a South Floridáról Jason Pierre-Paul és Jaquian Williams személyében. Akár húzhatnánk egy következőt is Cory Grissom személyében. Egy jó nagy malac elférne még a védőfal közepébe Linval Joseph mögé. Ugyan visszahoztuk Shaun Rogers-t, de kérdés egészséges tud-e maradni, illetve mekkora játékerőt képvisel még. A defensive line pedig soha nem lehet elég erős...

Nagy tapasztalattal, 40 mérkőzéssel rendelkezik, az utóbbi 3 évben pedig egy mérkőzést sem hagyott ki. Remek agresszivitással rendelkezik, soha nem adja fel a játékot. Jó tömeggel rendelkezik, igaz felsőtestére gyúrnia kell még kicsit. Egyelőre még az sem derült ki melyik DT pozícióban fog majd játszani. A hátsó körökben nem jelenthet túl nagy kockázatot egy ilyen játékos draftolása és a 6. környékén hasznos picket jelentene.