A Jets elküldte Tim Tebow-t

Véget ért Tim Tebow New York Jets-es hányattatása. A Jets a mai napon bejelentette, hogy egy év után elküldte a tartalékirányító Tebow-t. A hírt az új general manager John Idzik és a vezetőedző Rex Ryan személyesen közölte Tebow-al amikor az irányító ma reggel megérkezett a Jets épületébe.

Idzik megtartotta Tebow-t a Draft végéig mert bízott benne, hogy sikerül trade partnert találni rá. A Draft második körében a Jets kiválasztotta Geno Smith-t és ekkor már biztossá vált, hogy Tebow távozni fog a csapattól. A teljes igazság érdekében el kell mondani, hogy ez már hónapok óta köztudott volt, a Smith trade csak megerősítette mindezt.

"Nagyon tiszteljük Tim Tebow-t. Sajnálatos módon a dolgok nem mentek úgy ahogyan arra előzetesen számítottunk. Tim nagyon keményen dolgozik és nyilvánvaló, hogy vissza fog térni ebben az offseasonban. Sok sikert kívánunk neki a jövőben." - adta ki közleményben Rex Ryan.

Tebow tavaly érkezett a Denver Broncos csapatától. Egy negyedik és egy hatodik körös pick volt az ára, de már a szerződtetése sem ment zökkenőmentesen. A Broncos-os szerződésében volt egy olyan kitétel, hogy a csapat által előre kifizetett bért a tradelő csapatnak vissza kell fizetnie. A Jets ügyvédei, illetve vezetői nem vették észre ezt a záradékot és mikor megtudták rögtön ki is akartak hátrálni az ügyletből de végül mégiscsak szerződtették Tebow-t.

A tradeet már tavaly sem tudták megmagyarázni és az elmúlt szezon után már senki sem várja ezt el tőlük. Ryan és az offensive koordinátor Tony Sparano nem bíztak meg benne annyira, hogy kezdőként szerepeltessék és az offseasonban sokat hangoztatott backup szerepet pedig nem találták meg a számára. A Tebow trade az egész Jets vezetés csődjét jelenti (a legrosszabb gondolatuk az volt amikor bejelentették, hogy a speciális egységben fog majd szerepelni).

Az NFL Hungary a szerződtetés pillanatától hangoztatta, hogy ez egy hihetetlenül elhibázott lépés volt, de nézzük meg utólag az elmúlt évet, hogy mire is mentek vele. 12 mérkőzésen lépett pályára és 2-szer volt kezdő (egyszer sem irányítóposzton). Az egész szezon alatt mindössze 8 passzkísérlete volt. Ebből 6 lett sikeres és 39 passzolt yarddal zárta a tavalyi szezont. 32 alkalommal próbálkozott futással amikkel összesen 102 futott yardot szerzett. Hát nem egy bomba trade adatok?!

Az elküldése után a szakértők természetesen rögtön elkezdték elemezni, hogy melyik lehetne a következő csapata. Az első öt csapat a New England Patriots, a San Diego Chargers, a Seattle Seahawks, a Washington Redskins és a Chicago Bears. Na most hagyjuk ezeket. Tavaly nyáron még nagyon optimista volt Tebow, de nem hiszem, hogy nem tanult volna a tavalyi évből. Reális esély az Oakland Raiders, a Jacksonville Jaguars és a Cleveland Browns megkeresésére van. Itt legalább játszhatna is és őszintén szólva még emlékszünk a rengeteg mérkőzésfordító drivejára.

(nfl.com, Fotó: turnonthejets.com, bleacherreport.com)