Draft 1/1: Eric Fisher, OT, Chiefs

Az idei Draft első helyén a Kansas City Chiefs a Central Michigan offensive tacklejét, Eric Fisher-t választotta. Négy éve folyamatosan irányító lett a Draft legértékesebb játékosa, de Jake Long után idén ismét offensive tackle lett az 1/1-es játékos.

Fisher 1991 január 5.-én született a Michigan állambéli Rochester városában. A helyi Stoney Creek Középiskolában játszott és teljesítménye alapján az állam legjobb falemberei között tartották számon. Országos szintén viszont közel sem volt ilyen jó a megítélése hiszen a Rivals.com mindössze két csillagosra értékelte Fisher képességeit.

A középiskola elvégzését követően sem hagyta el szülőállamát, hiszen a Central Michigan Egyetem diákja és a Chippewas futballcsapat játékosa lett. A végzős szezonját követően beválasztották az All-American csapat második keretébe és az All-MAC(Mid-American Conference) elsőcsapatába.

Fisher egyik fő erőssége a hatalmas mérete, a hosszú karja és a gyorsasága. Több mint két méter magas és 130 kiló. Komoly munkát igényelt, hogy elérje a jelenlegi méretét, hiszen 108 kiló volt amikor megérkezett az Egyetemre. Egyetemi évei alatt szerepelt LT, RT és RG poszton is. Nagyon jól megoldja a pass protectiont és a futások ellen is kitűnően dolgozik. Gyors és mobilis játékos ezért értelemszerűen nem a legerősebb falember. A konferenciája miatt nem találkozott túl sok Top csattal ami problémát is jelenthet a kezdetekkor.

Főiskolai teljesítményének köszönhetően 2012 decemberében posztjának egyik legjobb játékosának tartották számon továbbá az egész évfolyam 32 legjobb játékosa közé sorolták. Joe Staley után a második Central Michigan játékos akit kiválasztottak az első körben és az első az egész MAC-ből aki 1/1-es játékos lett.

(nfl.com, Fotó: espn.go.com, usatoday.com)