Mire lesz képes Darren McFadden?

Darren McFadden finoman szólva is nagyon szenvedett a Raiders támadójátékában az elmúlt szezonban. A csapat által alkalmazott Zone blocking sémában karrierjének legrosszabb átlagát produkálta. 216 futókísérletéből 707 yardot és 2 futott touchdownt szerzett. Ez futásonként átlagosan csak 3.3 yardot jelent ami messze elmarad egy kezdő futótól elvárt teljesítménytől.

Most viszont egy teljesen új év következik és mindenki optimistán várja a szezon kezdetét. A Greg Knapp-et váltó új offensive koordinátor Greg Olson által alkalmazott rendszer nagyon fekszik McFadden-nek. Az eddigi edzések beszámolói szerint az egykori elsőkörös running back nagyon energetikus és robbanékony az új rendszerben.

McFadden szerződésének utolsó évébe lép és a Raiders hosszabbítani is akar vele, de minden szempontból kulcsfontosságú lesz a következő szezonbeli teljesítménye. Mindemellett a sérülések elkerülése a legfőbb McFadden szempontjából. Idén kezdi meg a hatodik profi szezonját és eddig egyetlen idényben sem tudott pályára lépni az összes mérkőzésen.

Az új rendszer passzol a stílusához és mindenki reménykedik benne, hogy a 2010-hez hasonló szezont produkál majd jövőre is. Akkor 13 mérkőzésen szerepelt, 223  futókísérletből 1.157 yardot és 7 touchdownt szerzett. A tavalyi 3.3-hoz képest ez 5.2-es átlag yardot jelent.

bejegyzesraidersbanner.jpg

Forrás:

Oakland Raiders Hungary

raiders.blog.hu

(nfl.com, Fotó: nextimpulsesports.com)