Létrejött a hosszútávú szerződés Viktor Cruz és a Giants között

A mai napon véget ért a régóta húzódó szerződés hosszabbítási ügy. Bejelentették, hogy megszületett az egyezség és a wide receiver Victor Cruz a következő hat évben 45,879 millió dollárért a New York Giants játékosa lesz.

A friss szerződés tulajdonképpen egy hosszabbítás amely öt évről és 43 millió dollárról szól. A következő szezonban a korábban már elfogadott tender lesz életben.

Cruz nemrég elfogadta a felkínált 2,879 millió dolláros első körös tendert és a ma elfogadott új szerződéssel együtt az elkapó hat éven keresztül összesen 45,879 millió dollárt kereshet. A szerződésből 15.6 millió dollár a garantált összeg.

Az nfl.com munkatársának, Aditi Kinkhabwala-nak az értesülései szerint a most elfogadott szerződés mindenben megegyezik a korábban felkínált szerződéssel. Cruz korábban kevesellte az évi átlagos keresetet és inkább az első körös tendert írta alá.

A mai szerződéssel mindenki nyert. Az öt éves hosszabbítás alapján az elkapó évi átlagos keresete 8,6 millió így a játékos által korábban említett, minimális 8 millió dollár felett van. A csapat is nyert hiszen ha a következő hat év átlagát nézzük akkor Cruz szerződésének átlaga bőven 8 millió alatt van.

(nfl.com Fotó: blacksportsonline.com)