Új poszton szerepel majd a Seahawks tavalyi elsőkörös választottja

Miután a Seattle Seahawks tavalyi Draft első körének 15. helyén kiválasztotta Bruce Irvin-t, a general manager John Schneider és a vezetőedző Pete Carroll elárulta, hogy a Denver Broncos outside linebackerének, Von Miller-nek a tökéletes hasonmását látják a védőben. Ezek után nem meglepő, hogy a defensive end a következő szezonban linebackerként fog szerepelni.

Az erős oldali linebacker poszton Malcolm Smith-el kell majd megküzdenie a kezdőcsapatba kerülésért. A versenyt minden bizonnyal simán megnyeri Irvin és a negyedik játékhetet követően Seahawks kezdő linebackere lesz. Azért nem az alapszakasz kezdetétől mert a liga tiltott szerek használata miatt négy mérkőzésre eltiltotta a védőt.

"Ő rendkívül sokoldalú és ezért kedveltük már a kezdetektől fogva. Nagyon gyors. 250 font (114 kg) és felépítése alapján pontosan olyan atletikus aki könnyen játszhat külső védőt a 3-4-es rendszerben. Hihetetlenül értékes a számunkra." - nyilatkozta a vezetőedző Pete Carroll.

Irvin egyik tavalyi sackjének Mark Sanchez vált áldozatul

Irvin továbbra is szeretne legalább pár játék erejéig feltűnni korábbi posztján, de a mostani változtatásból az következik, hogy távol akarják tartani a futójátékoktól és emellett pedig a Seahawks igen komolyan megerősítette a védelmének első vonalát. Cliff Avril és Michael Bennett szerződtetésével a Seahawks rendelkezik a liga egyik leginkább figyelemre méltó defensive end sorával.

Az idei Drafton kiválasztották még a defensive tackle Jordan Hill-t és Jesse Williams-t akikkel tovább erősítették a védelmi falat. És természetesen nem szabad megfeledkezni a pass rusher Chris Clemons-ról aki ugyan jelenleg keresztszalag szakadásából lábadozik, de a hírek szerint teljesen egészséges lesz az alapszakasz első hetére.

Ilyen névsor mellett a Seahawks védelmének minden esélye megvan rá, hogy a tavalyi évhez hasonlóan idén is az NFL (egyik) legjobbja legyen. Irvin-nek az új poszt jót fog tenni, mert nehezen került volna be a kezdőbe, ugyanis nem a padra szerződtették Avril-t és Bennett-et. Újonc évében pályára lépett ugyan az összes mérkőzésen de egyiken sem volt kezdő és az új posztján stabil kezdőjátékos lehet.

(nfl.com, Fotó: nfl.si.com, ussportsdownunder.com)