Vajon maradhat Nicks is?

A New York Giants egyik sztárelkapója, Victor Cruz végre aláírta új szerződését, aminek köszönhetően további 6 évig szolgálhatja a csapatot. Ennek kapcsán rögtön az juthatott az eszébe, hogy vajon sikerülhet-e Hakeem Nicks-et is hosszú évekre New Yorkban tartani. Most ennek a lehetőségét vizsgálta meg a Magyar New York Giants Blog.

Korábban tettem már utalást a jövő évi fizetési helyzetre, de most kicsit részletesebben is megteszem ezt. Tudni kell, hogy a fizetések hivatalos számai nem minden esetben teljesen ismertek, néhányszor csak egy közelítés áll rendelkezésre. Ennek ellenére nagyjából pontos számot kaphatunk és prognosztizálni lehet a jövő évi cap helyzetet.

A következő meghatározó fizetéssel rendelkező játékosoknak van szerződése 2014-re is:

Eli Manning 20 400 000
Antrel Rolle 9 250 000
Chris Snee 9 000 000
David Baas 8 225 000
Victor Cruz 7 400 000
Will Beatty 7 400 000
Mathias Kiwanuka 7 050 000
Brandon Myers* 4 000 000
Jason Pierre-Paul 3 561 000
Cullen Jenkins 3 291 666
Steve Weatherford 2 700 000
Prince Amukamara 2 603 013
David Wilson 1 823 046
Összesen 86 703 725


Brandon Myers egy 4 éves szerződést írt alá a tavasszal, amelynek az utolsó 3 éve bónusz, egy évenkénti 4 millió dolláros kontraktust jelent. Ezen játékosok közül Rolle, Snee, Baas és Kiwanuka esetén van esély a szerződés felbontására. Leginkább Rolle és Snee esetében van erre esély, hiszen kb. 7-7 millió dollárt lehetne megspórolni rajtuk.

A következő meghatározó játékosok lesznek szabadügynökök:

  • Justin Tuck
  • Hakeem Nicks
  • David Diehl
  • Andre Brown
  • Stevie Brown
  • Terrell Thomas
  • Linval Joseph
  • Kevin Boothe
  • Henry Hynoski (RFA)

Megemlíthető még például néhány linebacker, Mark Herzlich, Aaron Curry vagy Keith Rivers neve is, akik egy jó idény után örömmel fáradnának a kasszához. Az igazat megvallva erre elég kevés esélyt látok, a névsor pedig sajnos így is elég tekintélyes.

Nálam a legnagyobb prioritást Nicks, Joseph és Tuck jelentené. A védőfalat nem fogjuk gyengíteni, Joseph pedig roppant alulértékelt, így nagy szükség lesz rá a továbbiakban is. Tuck a védelem kapitánya, de teljesítménye roppant módon visszaesett az utóbbi időben. Majd meglátjuk...Nicks képességével mindenki tisztában van, azonban újra be kell bizonyítania, hogy egészséges tud maradni. Ha jó szezont produkál nem lesz egyszerű megtartani. A hírek szerint nagyjából 10 millió dollárt szeretne évente a bankszámláján látni, Cruz új szerződése után pedig nem biztos, hogy ezt meg tudjuk neki adni.

A többiekről is illik néhány szót szólni. Diehl valószínűleg pályafutása utolsó évének vág neki és jövőre már nem kap új szerződést. A két Brown jövő évi játékát egyelőre elég nehéz megjósolni, remélhetőleg nem csak egy kiugró évet láthattunk tőlük tavaly. TT visszakapaszkodására nem látok nagy esélyt. Boothe-ért vélhetően jövőre sem lesz nagy tolongás, míg úgy gondolom Hynoskit sem lesz nehéz megtartani.

Hogy valójában mi fog történni azt még senki nem tudja. A töltelék játékosokkal együtt kb. 105-110 millió dollárnyi lesz a teljes cap hit. A jövő évi fizetési sapka mértékét még nem ismerjük, de némi növekedés várható. Kb. 130-135 millió dolláros értékkel számolhatunk, de ez is csak az én becslésem. Ez alapján tehát 20-25 millió dollár lesz a fent említett játékosok megtartására.

Hogy ez mire lesz elég? Senki nem tudja. Talán némi luxust jelentene Nicks és Cruz megtartása, de egy ilyen kaliberű játékost nem szívesen engednék el. Azt se feledjük, hogy a 2014-es idény végén JPP szerződése is lejár, így az ő következő kontraktusára is gondolni kell. Abba is gondoljunk bele, hogy akkor mi lesz, ha a két Brown továbbra is magas színvonalon tud teljesíteni. Nem biztos, hogy megelégednének 2-3 millió dollárral. Az tehát látszik, hogy lesz esély Nicks megtartására, nem kell mindenképp lemondani róla. Akár franchise taget is kaphat, legrosszabb esetben így cserélnénk el egy másik csapathoz. Én személy szerint úgy gondolom, hogy mindenképp kísérletet kell tenni az elkapó megtartására, hiszen ez esetben hosszú évekre az NFL egyik legjobb elkapópárosa lenne Manning birtokában és a többi posztot sem gyengítenénk számottevően.

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu

Fotó: fantasyknuckleheads.com, jimmysveryunusual.com