A Bengals elküldte Jamaal Andersont

Cincinnati Bengals szerdán bejelentette, hogy megvált a defensive end Jamaal Anderson-tól. Anderson-t még az Atlanta Falcons választotta ki a 2007-es Draft nyolcadik helyén. Négy év után távozott Atlantából és két éve csatlakozott a Bengalshoz.

A defensive lineman Anderson-t a futások megállítására akarta használni a Bengals, de a tavalyi szezonban a combizom műtétje miatt csak két mérkőzésen tudott pályára lépni. A csapatnál eltöltött két éve alatt 17 mérkőzésen szerepelt és csak egyetlen egyszer volt tagja a kezdőcsapatnak.

A Bengals rostere amúgy is bővelkedik a defensive endekben és az idei Draft második körében kiválasztották Margus Hunt-ot is ezen a poszton. Az első  terv szerint elosztották volna a snappeket Hunt és Anderson között, de végül a 27 éves védő elküldése mellett döntöttek. A döntésnek anyagi okai is lehetnek hiszen 2.5 millió dollárt spóroltak ezzel a lépéssel.

Anderson most kereshet magának új csapatot, de nagy valószínűség szerint az edzőtábor kezdetéig nem fogják szerződtetni. Jelen pillanatban azt kell mondani, csak akkor van esélye ha valamelyik defensive end megsérül, de idén el kell fogadni egy a korábbi szerződésénél rosszabb kontraktust ha vissza akar térni az NFL-be.

(nfl.com, Fotó: philly.com)