Carlos Dunlap 40 millió dollárért hosszabbított a Bengals-al

A Cincinnati Bengals nem hosszabbított a defensive end Michael Johnson-al és a védő franchise taggel fog játszani a következő szezonban, de a csapat másik játékosa számára fizetésnap volt hétfőn. A Bengals egy másik pass rushert ajándékozott meg a nagy szerződéssel. A defensive end Carlos Dunlap hatéves, 40 millió dolláros szerződést kötött a csapattal.

Dunlap 20 millió dollárt fog keresni a következő két évben. A hírek szerint ez az összeg az ösztönző záradékok teljesülése esetében 4.5 millió dollárral megnő. A játékos szerződéssel rendelkezett a következő szezonra, így tulajdonképpen ez egy ötéves hosszabbítás a számára és 2018-ig a Bengals játékosa lesz.

A pass rushert a 2010-es Draft második körében választotta ki a Bengals. Három éves profi pályafutása során 38 mérkőzésen szerepelt, de csak kétszer volt tagja a kezdőcsapatnak. 87 tacklet, 20 sacket és 1 interceptiont szerzett.

Dunlap a liga egyik alulértékelt játékosa akiben nagy potenciál rejlik, de a hosszabbítás azért rengeteg kockázatot rjt magában. Elképzelhető, hogy a következő offseasonban a Bengals nagyon megbánja a hosszabbítást, hiszen egy rossz szezon után ingyen tovább állhatott volna, de jelen állás szerint nagyon sokat nyertek a játékos hosszútávú szerződtetésével.

(nfl.com, Fotó: progators.blogs.gatorsports.com, daytondailynews.com)