A Ravens aláírt az elsőkörös választottjával

A Baltimore Ravens a mai napon bejelentette, hogy a négyéves szerződést kötött Matt Elam-el. A szerződés továbbá tartalmaz egy opcionális ötödik évet is. Az anyagi részleteket nem hozták nyilvánosságra a felek. Az idei Draft első körének utolsó helyén kiválasztotta a safetyre nem kisebb feladat vár mint pótolni a Houston Texanshoz távozó Ed Reed-et.

A jelenlegi helyzet szerint Elam rögtön kezdő lesz Baltimore-ban és az Oakland Raiderstől idén érkezett Michael Huff-al együtt fog szerepelni. Mindkét játékos egyaránt képes free és strong safety pozícióban is szerepelni. Az eddigi offseason edzések során mindenki jó véleménnyel volt Elam-ről. A secondary edző,Teryl Austin állítása szerint Elam pont olyan amilyennek elképzelték, sőt egy kicsit jobb is.

A 21 éves safety a Florida Egyetem játékosa volt. Három éves egyetemi pályafutása során 39 mérkőzésen lépett pályára és 26 alkalommal volt kezdő. 176 tacklet, 5 sacket, 6 interceptiont és 3 kierőszakolt fumblet szerzett. A tavalyi szezonban beválasztották a Délkeleti konferencia és az All-American első csapatába is.

(nfl.com, Fotó: espn.go.com)