Aláírt elsőkörös választottjával a Houston Texans

A tegnapi napon bejelentették, hogy aláírta újoncszerződését a Houston Texans elsőkörös választottja, a wide receiver DeAndre Hopkins. Hopkins négyéves, 7.62 millió dolláros szerződést kötött amelyből 3.92 millió dollár a garantált kereset. A garantált összeg az első három évben kerül majd kifizetésre.

Senki sem lepődött meg rajta, hogy az első kör 27. helyén elkapót választott a Texans, hiszen ez volt a legnagyobb hiányposztjuk. Hopkins is nagyon jól járt a Texans-al hiszen valószínűleg Andre Johnson mellett rögtön kezdő lesz egy playoff esélyes csapatnál és több elemző szerint is nagy esélye van rá, hogy a következő szezon legjobb újonc támadójátékosa legyen.

A jelenleg 21 éves elkapó a Clemson Egyetem játékosa volt. 206 elkapásból 3.020 elkapott yardot és 27 touchdownt szerzett. A tavalyi szezonját követően beválasztották az Atlanti-óceán parti Konferencia első és az All-American harmadik csapatába is. Hopkins nagyon jó route runner, egyaránt használták rövid, közepes és hosszú játékoknál is. Személyében egy igen megbízható szélső elkapót kapott Matt Schaub.

(nfl.com, Fotó: houston.culturemap.com)