Ki helyettesítheti a Giants centerét?

A New York Giants centere 3-6 hétre kidőlt, ami azt jelenti, hogy papírforma alapján nem lehet ott a szezon első mérkőzésén (bár szeretne ott lenni). Tavaly David Diehl szenvedett hasonló sérülést, aki három hétig pihent az oldalvonal mellett. Az első változat a legkézenfekvőbb megoldást kínálja, vagyis azt, hogy a csere center Jim Cordle helyettesítse David Baas-t. Cordle több éve a csapat tagja, igaz korábban a practice squad és az 53-as roster között ingázott. Ennek ellenére ismeri a rendszert, ami nagy előnyt jelenthet. Egyedüli kérdőjel a képessége, hosszabb távon nem valószínű, hogy kezdő játékossá válhat. Néhány mérkőzésre azért jó lehet.

A felállás: Beatty-Boothe-Cordle-Snee-Diehl

Egy másik megoldást jelenthet Kevin Boothe centerként való szerepeltetése. Korábban láttunk már ilyet, 1-2 rossz snap kivételével nem volt gond játékosunkkal. Ebben az esetben több változást is eszközölni kell. Egy másik játékos beléphet guard pozícióba. Ez a játékos lehet James Brewer, aki két év padozás után várja, hogy végre lehetőséget kapjon. A másik alternatíva Brandon Mosley, aki újonc idényét IR-en töltötte. Inkább Brewer lehet a biztosabb megoldás +1 éves tapasztalata miatt, de erre majd a következő két preseason mérkőzés választ ad. A támadófalnak szüksége lesz a javulásra, így itt a remek alkalom, hogy megmutassák a játékosok valódi képességeiket.

A felállás: Beatty-Brewer(Mosley)-Boothe-Snee-Diehl

Ezzel persze nem ér véget a gondolatmenet, a fejemben van egy harmadik változat is. David Diehl alaposan szenvedett a szélen, korábban pedig játszott guardot is, így visszatérhetne ebbe a pozícióba. A játékos túl van már pályafutása legjobb évein és az utóbbi két szezonban alaposan visszaesett a teljesítménye. Persze játszhat akármilyen rosszul, kezdő helyét mindenképp visszakapja. Guardként szerepelve talán kisebb kárt tudna tenni a csapatban. Ez esetben szükség van egy jobb oldali tackle-re. Kérdés Justin Pugh mennyire áll készen a bemutatkozásra. Kb. másfél hetet és egy preseason meccset kihagyott agyrázkódás miatt, de legutóbb nem mozgott rosszul. Bízom benne, hogy Diehlt ki tudja szorítani a szezon folyamán és hosszú évekre megoldott lesz a pozíció.

A felállás: Beatty-Diehl-Boothe-Snee-Pugh

A valóságban az utolsó változat jöhet össze, legalábbis a Jets ellen valószínűleg Justin Pugh lép pályára kezdőként. Nagy a bizalom az irányába, ami nem jelent rosszat egy újonc játékos esetén. A draft első körében érkezett, így az elvárások is magasak az irányába.

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu