Beharangozó: 49ers-Vikings, Előszezon 3. hét

Hajnalban nem más lesz a Minnesota Vikings ellenfele, mint a tavalyi Super Bowl egyik résztvevője, a San Francisco 49ers. Nem kell megijedni, Peterson a pályán lesz vasárnap, így talán elkerülhető a múltheti teljesítmény. Így van Peterson kezdeni fog, mégpedig azért, mert Frazier a teljes kezdő offense-t együtt akarja látni és kíváncsi mit érnek el, ha a legerősebb felállásban küldi őket pályára.

Tavaly két alkalommal is találkozhattunk a California-i csapattal, egyszer az előszezon első meccsén, majd az alapszakaszban a harmadik fordulóban.

Az előzetes várakozásoknak eleget téve az előszezon meccsen kikaptunk a 49ers-től, de az alapszakaszban esélyt sem adtunk nekik. Ponder akkor igazi vezérként játszott, hasonlóan az egész csapathoz, akik mind kitettek magukért és még a bírók bénázásával (öt 49ers időkérést engedtek a második félidőben, nem kis felháborodás volt) sem tehetett ellenünk semmit. Azon a meccsen úgy érezhettük, hogy rájátszást érő csapatunk lehet, ami végül be is jött.

A San Francisco ugyan ellenünk elvesztette a harmadik forduló meccsét, de a továbbiakban megállíthatatlannak bizonyult és egészen a Super Bowl-ig menetelt, ahol ugyan kikapott, de még mindig erős csapat és miért ne lenne az.

Inkább erősödött, mint gyengült a Nyugati-parti csapat, idén őket tartják legesélyesebbnek arra, hogy elhódítsák a Vince Lombardi Trófeát.

Idén az alapszakaszban nem találkozunk velük, így kénytelenek vagyunk most vasárnap megverni őket. Olyannyira jó meccsnek ígérkezik, hogy egy országos csatorna, az NBC fogja közvetíteni Sunday Night Football keretén belül.

Mint említetten a kezdők fognak pályára lépni és maradnak is fent az első negyedben és talán a másodikban is láthatjuk majd őket.

Peterson jelenlétével fokozottan erősödni fog a támadójátékunk, így ha Ponder, mondjuk úgy nem fog ki egy csúcsformát, még mindig nem vagyunk elveszve. Természetesen az nem ismétlődhet meg, ami a Bills ellen.

Konkrétan gondolok itt ers-a nulla teljesítményű támadó falra, akiken sorra átjöttek a védők és hibázásra kényszerítették Ponder, aki amúgy sincs jó formában, még így a nyomással a nyakán csak szórta a rossz labdákat. Kalil-ék remélem összeszedik magukat, mert még egy ilyen nem fér bele. Hiába, hogy előszezon, de nem kell teljesen lazára venni.

Természetesen az ilyen meccsek mindig a kis csapatoknak jó, akik mondjuk megnyerik az összes előszezon meccset, de az alapszakaszban végig égnek. Tegnap is például ki gondolta volna, hogy a Detroit ilyen könnyen 40 pontot vág a New England-nek és szinte nem is kapnak azt? 

Visszatérve lehet lazábban, de vannak határok. A vasárnapi meccs mértékadó is lehet egy olyan szempontból, hogy az első csapat mire megy egy Super Bowl győztes jelölt ellen.

A védelemre, mármint a kezdő védelemre a Bills ellen nem lehetett panasz, mert Kolb-nak talán egy jó passza volt és Spiller futásait is rendre megfogták, velük nem volt gond, reméljük most sem lesz.

Előfordulhat, hogy a speciális egységen fog múlni, hogy ki nyer vasárnap, mert az egyenlőre erők kiegyenlítik egymást (bízom benne, hogy egyenlők tudunk lenni a 49ers-el vasárnap) és így a két rúgón fog múlni a mérkőzés sorsa. Blair Walsh-ra nem lehetett tavaly panasz. NFL rekord, szinte hibátlan rúgások, tökéletes játékos. Idén is hasonlót képzelünk el tőle.

Vasárnap diszkrét idő várható az óceánparti városban. 18 C és enyhe szél lesz a Candlestick Park-nál, eső nem várható, így a külső körülmények nem fogják jelentős mértékben befolyásolni a találkozót.

A mérkőzés magyar idő szerint hétfő hajnalban 02:00-kor kezdődik, a stream linkeket a szokásos helyen elérhetitek.

bejegyzesvikingsbanner2.jpg

Forrás:

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com