Ki helyettesítheti a Giants kezdő safetyjét?

A New York Giants safety-je ACL szakadást szenvedett, így a teljes szezonra elvesztettük őt. A spekuláció rögtön megkezdődött, hogy ki lehet az a játékos, aki a helyére léphet. A kezdő pozíció nagyjából eldőlni látszik. Antrel Rolle helye eddig is megkérdőjelezhetetlen volt, bokasérülése pedig nem veszélyezteti szezonkezdetét. A védelem egyik vezéralakjáról van szó, akire nagy szerep hárul idén is. A másik kezdő játékos nagy valószínűséggel Ryan Mundy lesz.

Tapasztalt játékosról van szó, aki a Steelers-től érkezett. Apró szépséghiba, hogy más előnye nem nagyon van neki. A tavalyi idényt kezdőként kezdte acélvárosban, de fokozatosan szorult ki a csapatból, így nem volt meglepő a távozása. Aprópénzért érkezett New Yorkba, és eredetileg csak maximum a harmadik safety lett volna. Esetleg annyi pozitívumot látok, hogy Mundy utolsó esélye lehet arra, hogy egyénileg is sikeres pályafutást tudjon magáénak.

Az ő helyük biztos, de cserejátékosaink még nem tudjuk kik lesznek. Nekem egyik kedvencem Will Hill, aki 4 mérkőzéses eltiltást kapott füvezés miatt (tavasszal elvonón is volt), de a jelenlegi helyzet alapján reális esélye lehet a rosterre kerülésre. Képességeivel nem lenne gond és ha maga mögött tudja hagyni korábbi problémáit, akkor értékes tagja lehet csapatunknak. Nem kérdés, a jelenlegi helyzet egyik haszonélvezője lehet, viszont a ligából is kikophat.

Tyler Sash az első előszezon mérkőzésen igen jól játszott, utána viszont nem volt annyira domináns. Csapatban eltöltött évei miatt ismeri a védelmet, de ne várjunk tőle klasszis teljesítményt. A szezon kezdetén Mundy mögött ő lehet a harmadik számú safety.

Cooper Taylor sérülés miatt egyelőre nem lépett pályára. A pletykák alapján akár IR-en is kiköthet. Nagy kár lenne érte, hiszen tavasszal nem mozgott rosszul az edzéseken. Sokakkal ellentétben nem látok benne nagy potenciált, de majd kiderül.

David Caldwell van még rosteren, de ő pályázik a legkisebb eséllyel a csapatba kerülésre. Anno a Colts-ban töltött el egy évet UDFA játékosként, de végül nem tudott ott megragadni és egyelőre nálunk sem nyújtott semmi figyelemreméltót.

Egy másik megoldás lehet, hogy valamelyik cornerbackünket alkalmazzuk majd safety-ként. Aaron Ross tud játszani ebben a pozícióban, bár korábban már kifejtette, hogy ő itt nem szeretne játszani. Valljuk be őszintén, valóban nem itt lenne a helye. Néhányan Terrell Thomas-ra is úgy tekintenek, hogy nem CB lesz, de erről egyelőre nem volt szó az edzői stábban. Egyelőre a ritmust kell újra felvennie és megnézni hogyan bírja térde a terhelést. A többi majd csak ezután következik.

A pletykák természetesen megkezdődtek korábbi játékosaink bevetéséről is. Az egyik ilyen a közelmúltban visszavonult Deon Grant, aki tavaly már nem lépett pályára. Anno a Super Bowl menetelésből ő is alaposan kivette a részét, de azóta további két évet öregedett. Nem fog visszatérni és pont. A másik ilyen jelölt Kenny Phillips, akit tegnap rakott ki az Eagles. Nem tudott egészséges maradni, emiatt pedig a gyors búcsú mellett döntött csoportriválisunk. Nem tartanám túl jó ötletnek a visszatérését, hiszen nem tud egészséges maradni és csak eggyel többen lennénk vele.

Összefoglalva tehát elmondható, hogy Stevie Brown kiesésével alaposan gyengült a safety sor. Rolle-nak valóban vezérként kell játszania és Mundy-nak is meg kell mutatnia miért igazoltuk le. Nagyon bízom JPP mielőbbi visszatérésében, hiszen a pass rush-nak is javulnia kell ahhoz, hogy a secondary is jobban teljesítsen. Sajnos eléggé pesszimistán látom a helyzetet és erősen elképzelhető, hogy jó pár irányító szétpasszolja majd a védelmünket...

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu