A Bengals 55 millió dollárért hosszabbított a tacklejével

A Cincinnati Bengals ma bejelentette, hogy megszületett a megállapodás Geno Atkins hosszútávú szerződéséről. A negyedik profi szezonját kezdő defensive tackle ötéves, 55 millió dolláros szerződést kötött. A szerződés viszont tartalmaz egy furcsaságot miszerint Atkins 22 millió dollárt fog kapni az első hat hónapban. Hatalmas változás a Bengals fizetési sapkájában mert a tackle negyedik körös választott volt és az újonc szerződésnek utolsó évében 1.4 millió dollárt keres.

"Sokat jelent a számomra, hogy hittek bennem. Ez megmutatja a fiatal srácoknak, hogy ha jó dolgokat teszel a pályán belül és kívül akkor megjutalmaznak érte. Most már csak a futballra tudok koncentrálni. Örülök, hogy focizhatok és hogy segíthetek csapatomnak bejutni a Super Bowl-ba." - nyilatkozta Atkins.

Három NFL-ben eltöltött szezonja alatt a liga egyik legjobb belső támadófalemberévé nőtte ki magát. 48 mérkőzésen lépett pályára 23 sacket szerzett. Ez 47.9%-os mutatót jelent és összehasonlításképpen az idei Hall of Fame beiktatott defensive tackle Warren Sapp 48.7%-os mutatóval zárta a karrierjét. Természetesen karrier mutatóról még nagyon korai beszélni Atkins esetében.

"Geno egyike azon játékosainknak akik hatalmas munkát végeztek egészen azóta amióta megérkeztek csapatunkhoz. Már az edzéseken látszott rajta, hogy fényes jövő áll előtte." - nyilatkozta a vezetőedző Marvin Lewis.

A Bengals idén hosszútávra magához láncolta defensive endjét Carlos Dunlap-et és már akkor is nyílt titok volt, hogy Atkins lesz a következő. A most aláírt szerződés a második legnagyobb hosszabbítás amit defensive tacklelel kötöttek Haloti Ngata (Baltimore Ravens) 2011-ben aláírt ötéves, 61 millió dolláros szerződése után.

(nfl.com, Fotó: prod.www.bengals.clubs.nfl.com, stripehype.com)